BIST 10.440
DOLAR 32,38
EURO 35,23
ALTIN 2.426,65
HABER /  SPOR

Cüneyt Çakırın hedefi büyük

UEFA'nın 1. kategori hakemleri arasına girerek bir 'ilk'e imza atan Türk hakem Cüneyt Çakır'ın hedefi büyük...

Abone ol

UEFA'nın 1. kategori hakemleri arasına girerek, uzun bir aradan sora bu seviyeye yükselebilen ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır önünde zorlu bir periyot olduğunu vurguladı.
Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin geçmişte çok önemli isimler çıkarmayı başardığını vurgularken, "Doğan Babacan hocamız var, Dünya Kupası'nda görev yaptı. Ahmet Çakar hocamız, Avrupa Şampiyonası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli karşılaşmalar yönetti. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan hocamız yine üst seviyede görev yaptı ama bir boşluk vardı. Sistemli çalışmayla bir sinerji yaratıldı. Türk hakemliği ilerideki yıllarda daha iyi yerlere gelecektir. Başka arkadaşlarımız çıkacaktır" dedi.

Gelinen noktanın, önemli emekler harcanarak elde edildiğini ancak bunun bir sonuç değil, zorlu bir yolun başlangıcı olduğunu aktaran Çakır, "Ben 17 yaşında hakemliğe başladım. 8 yıldır Süper Lig'de görev alıyorum. 2006 yılından itibaren de FIFA kokartı taşıyorum. Önümde de Allah nasip ederse 12 yıl gibi bir süre var. Hedef herkesin beklediği, ümit ettiği en yüksek organizasyonlarda bir Türk hakeminin olması. Benim ve arkadaşlarımın da hedeflediğimiz nokta bu. Uzun zamanımın olması önemli avantaj. Daha fazla çalışarak, ama acele etmeden sistemli, planlı bir şekilde buralara gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Cüneyt Çakır, UEFA'nın hakem değerlendirmesinde en üst seviyeyi tanımlayan elit kategoriye girebilmenin zorluklarına değinirken, amacının o seviyeye çıkabilmek olduğunu vurguladı.

"Elit kategori, o klasmanda bulanan bir hakemin, dünyanın her yerinde maç yönetebileceği anlamına gelir" diyen Çakır, "Benim yükseldiğim 1. kategori, kendi içinde ikiye ayrılıyor. Bulunduğum grup, elit kategoriye gidecek isimlerden oluşuyor. Tabii ki önce Avrupa Ligi'nin ilerideki turlarında maç yönetecek hakemler arasına seçilebilmek, daha sonra da Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetebilmek gerekiyor. Adından da amaç performansı artırarak elit hakemler arasına girebilmek" ifadelerini kullandı.