BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

4 koca istedi ortalık karıştı

Suudi kadın gazeteci erkekleri kızdırdı. Nadina El Bedair "Ben de dört tane erkek istiyorum" diye tutturdu.

Abone ol

Suudi kadın gazeteci, Mısır basınında çıkan makalesinde “Erkekler dört kadınla evlenebiliyor. Ben de dört tane erkek istiyorum” diye yazınca Arap dünyasında kriz çıktı

Mısır’da yayımlanan bağımsız El Masri el Yorum gazetesinin Suudi Arabistanlı kadın yazarı geçen ay yazdığı “çok eşlilikle” ilgili bir makale yüzünden Arap dünyasını ayağa kaldırdı.

Nadina El Bedair, “Dört kocam ve ben” başlıklı yazısında “Bırakın ben de dört erkek seçeyim, hatta vahşi hayallerimle seçimimi beşe, sekize kadar çıkarayım. Farklı boyutlarda farklı biçimlerde seçeyim. Birisi esmer olsun diğeri sarışın.... Hatta kökenleri, dinleri ırkları ve milliyetleri bile farklı olsun” yorumuna yer verdi.

Kadınların da erkekler gibi çok işlilik hakkı olması gerektiğini savunan Suudi gazeteci, “Neden erkekler sıkıldıklarında kendilerine başka bir kadın alma hakkına sahip de kadınlar değil. Benim için yepyeni bir yasa yapın. Fetva ve fantezilerin şemsiyesi altında bana birden fazla erkekle evlenebilmem için kanun çıkartın. Erkekler çok eşlilikle kadınlara yaptıklarını ancak böyle anlar” diye sözlerini sürdürdü.

’Resmen fuhuşu teşvik’

Ancak köşe yazısı Arap dünyasını karıştırdı. Mısırlı muhafazakarlar Suudi yazarın cinsel provokasyon yaptığını öne sürerek yazılarına bir son vermesini istedi. Ülkenin önde gelen imamlarından Şeyh Muhammed Gama, “Kuran’da çok eşlilik vardır. Hiç bir kadın bizim geleneklerimize saldıramaz. Bedair gibi insanlar kesinlikle durdurulmalı” çağrısında bulunurken, Mısırlı bir milletvekili de Suudi gazetecinin yazısından ötürü El Masri el Yorum gazetesine dava açtı.

Ülkenin önde gelen gazetecilerinden Faruk İsmail ise köşesinde “Meslektaşlarımız ve bu yazıyı yayımlayanlar fuhuşa para almadan yardımda bulunuyorlar. Yazıyı yazan genç kadınının ise hiç utanması yok. Kısa etek giyerek modern olduğunu sanıyor” diye yazdı. Suudi yazarın açık bir şekilde fuhuşu teşvik ettiği bile söylendi. Gelen tepkiler üzerine Nadina El Bedair bir yazı daha kaleme alarak, “Sonunda erkekler kızgınlığın ne demek olduğunu öğrendi” yorumunda bulundu.