BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Cüneyt Arkın'ın ibretlik yoksulluk anısı

Cüneyt Arkın'ın hiç bilinmeyen hayat hikayesi ortaya çıktı, ünlü oyuncu meğer öyle yoksulluk çekmiş ki hala en büyük özlemi ekmek.

Abone ol

Saba Tümer’le Bu Gece programına Cüneyt Arkın ve oğlu oyuncu Murat Arkın konuk oldu. Oldukça samimi açıklamalar yapan ikili, birbirinden özel anılarını Saba Tümer ile paylaştı.

Cüneyt Arkın ilk maaşıyla neler yaptıklarını anlatırken gençlik döneminde tıpta okurken ne kadar yoksulluk çektiğini de anlattı. Öyle ki ünlü sanatçı ilk maaşıyla bütün ailesine ekmek almış. Rüyasında bile o zamanlar ekmek gördüğünü anlatan sanatçı, ünlü olduktan sonra başucuna ekmek koymadan yatamaz olmuş.

HASTA ALTI TEMİZLİYORDUM

İşte ilk maaşı ve o ekmek hikayesi;

-“Büyük stajı bitirince artık hasta tedavi etme dönemine geçiyordunuz. Benim de hocam iş buldu bana, 24 saat ağır bir hastayı bekliyorsunuz. Müdahale ettiğin gibi altCüneyt Arkın ailesi anne ve babası.pngını da temizliyorsun. O zaman 60 lira aylık alıyordum. Burada da 24 saatte 10-15 lira alıyorsunuz.

YOKLUKTAN RÜYAMDA EKMEK GÖRÜRDÜM

-Vallahi o ekmek olayı çok şey... Yokluktan rüyamda ekmek görmekten... Öyle ki küflenmiş ekmek görüyordum. Rüyanda bile kalite kaybediyorsun.


YEDİM KUSTUM, YİNE YEDİM

-İlk maaşımla ekmek aldım. Yedim kustum yeniden yedim. O ekmek mis gibi sıcacıktı.

-En kral otele gideyim, saraya gideyim. Başucuma ekmeğimi koyarım. Hala bunu yaparım çünkü o bana güven verir”



HİÇ MUTLU OLMADIM

Normal bir insanın hayatı boyunca mutlu olabileceği durumlarda ben biraz sevinemedim” diyen Arkın sözlerine şöyle devam etti: “Hayatım boyunca hiç mutlu olamadım karım huzur verdi bana o başka bir şey. Ama mutlu olmadım, olamadım. Çocukluğum, gençliğim öyle izler bıraktı ki gerçekten mutlu olamadım”.

OĞLU AYAKLARINI ÖPMÜŞ

“Ben yalnızca bayramlarda elimi öptürürüm” diyen Cüneyt Arkın, oğlu Murat Arkın’ın kendisinin ayaklarını öptüğünü söyledi.

Cüneyt Arkın ve oğlu.png
Bunun üzerine anısını anlatan Murat Arkın “20 saatlik bir dizi çekimin sonunda düşündüm. Bu adam bunu 50 sene nasıl yaptı? 50 sene atın üzerinde, surların tepesinde. O yüzden bu ayak öpülmez mi?” dedi.

cüneyt-arkin-gençlik-fotoğraflari.jpg