BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  GÜNCEL

Elini kıyma makinesine kaptırdı

Mersin’de 30 yaşındaki Aysel Şimşek adlı kadın, temizlikçi olarak girdiği iş yerinde elini kıyma makinesine kaptırarak 4 parmağını kaybetti....

Abone ol

Mersin’de 30 yaşındaki Aysel Şimşek adlı kadın, temizlikçi olarak girdiği iş yerinde elini kıyma makinesine kaptırarak 4 parmağını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay, Et ve Balık Kurumu Mezitli Mağazası’nda 21 Nisan tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, kazadan 10 gün önce mağazada temizlik ve bulaşık işleri için işe başlayan Aysel Şimşek, sabah bir müşterinin talebi üzerine kıyma makinesinde kıyma çekerken sağ elini makineye kaptırdı. 4 parmağı kopan Şimşek, hemen ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak kopan 3 parmağı parçalandığı için yerine dikilemezken, sağlam kalan baş parmağı dikildi.
Tedavisi süren ve dikilen baş parmağı tutmadığı için ikinci bir ameliyata hazırlanan Aysel Şimşek, kazadan iş yerini sorumlu tuttu. Tedavi gördüğü hastane önünde açıklamalarda bulunan Şimşek, 11 Nisan tarihinde işe başladığını, kazanın ise 21 Nisan günü meydana geldiğini söyledi. Kendisinin asıl işinin mağazada temizlik, bulaşık ve tezgah işleri olduğunu ileri süren Şimşek, "Kaza günü ise sabah bir müşteri gelince, bana kıyma makinesinde kıyma çekmemi söylediler. Mecbur çekmek zorunda kaldım. Makineyi kullanamadığımı söylememe rağmen, yapmamı istediler. Bu konuda hiçbir eğitimim, bilgim olmamasına rağmen buna mecbur kaldım. Kıyma makinesinde kıymayı çekerken, elimi makineye kaptırdım ve 4 parmağım koptu. Serçe parmağımın durumu da çok iyi değil. Baş parmağım dışında diğer parmaklarım kıyma olduğu için yerine dikilemedi" dedi.
Yerine dikilen baş parmağının tutmadığını, o nedenle yarın yeniden ameliyata gireceğini dile getiren Şimşek, "Patronum gelip ’geçmiş olsun’ bile demedi, çalıştığım parayı da ödemediler. Ben iş kazası geçirdikten 2 saat sonra sigorta girişimi yaptırdılar. Geriye dönük yapmışlar. Beni 15 Nisan’da işe başlamış gibi göstermişler. Bunların hepsi SGK’da tespitli. İş yeriyle ilgili dava açacağım, zaten polisteki ifademde şikayetçi oldum" diye konuştu.
Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, sorumlular hakkında şikayetçi olan Şimşek, şöyle devam etti:
"Eşimden ayrıldım ve 2 çocuğum var. O yüzden çalışmak zorundayım. Ama bu durumda nasıl çalışacağım bilemiyorum. Mağdur durumda olmama rağmen, iş yerinden şikayetçi olmamam için baskı görüyorum. Ama sonuna kadar mücadele edeceğim."
Mağaza yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.
(İHA)