BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyetin en büyük grevi kapıda

Sendikalar ile hükümet anlaşamadı. Peki bundan sonra neler olacak? İşte TEKEL işçilerinin yeni eylemleri;

Abone ol

Özlük haklarıyla birlikte başka kamu kuruluşlarına geçmek için direnen TEKEL işçileri için, Türk-İş ile hükümet arasındaki pazarlıktan sonuç çıkmadı.

Hükümet ile Türk-İş bugün iki kez biraraya gelirken, açıklamayı akşam saatlerinde Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu yaptı: Uzlaşma yok..

Türk-İş'in önünde bekleyen işçilerin,

HÜKÜMET 1 AY SÜRE VERDİ
Türk-İş heyeti Başbakanlık'ta TEKEL işçileri için kabine üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmeden uzlaşma çıkmadı ve ilk açıklama Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'dan geldi. Kumlu, taraflar arasında uzlaşmanın sağlamadığını açıkladı.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

Kumlu'nun açıklamasıyla birlikte sloganları sertleşti. 4-C'yi kırmızı çizgi olarak değerlendiren işçiler, hükümetin 11 ay 22 günlük düzeltme talebine de tepki gösterdi. İşçiler, sadece maaşların düşüklüğüne değil 4-C'nin içeriğine ilişkin ciddi sorunlar olduğunu dile getirirken, bunlar arasında izin hakkı, hastalık izni, çalışma saatleri, iş güvencesi, sendikalı olamamayı gösterdiler.

GENİŞ KAPSAMLI AÇLIK GREVİ

'4-C'ye hayır' diyen ve genel grev sloganları atan işçiler, "4-C'ye köle olmayacağız" derken, Tekgıda-İş'ten çeşitli talimatlar geldi.

Yarından itribaren açlık grevinin başlatılacağı, greve katılımların öncekiler gibi değil daha kapsamlı olacağı; ilk ayarlamalara göre 1500 kişi, bu eylemin sadece Türk-İş'in önünde değil her çadırda yapılacağı belirtildi.

Daha önce, uzlaşma sağlanamaması durumunda tarih olarak 3 Şubat'ın belirlendiği genel grev için de çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

AÇLIK GREVİ 13.00'TE BAŞLIYOR

''Umuyorum ki gece uzundur Başbakan şevkat elini uzatır ve yarın güle oynaya memleketlerimize, işimize gideriz. Aksi takdirde yarın saat 13.00 itibariyle açlık grevine başlayacağız.''

Bu açıklama da, Türk-İş önündeki işçilere seslenen Türkgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'den geldi.

3 Şubat sabahı Tekgıda-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde 1 gün boyunca üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını bildiren Türkel, açlık grevine başladıklarında Türkiye'nin dört bir yanındaki işçi ailelerinin de başlarında bantla eyleme destek olacaklarını söyledi.