BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  DÜNYA

Berlusconinin belalısı bakımevinde

Silvio Berlusconi'ye saldıran Massimo Tartaglia'nın tutukluluk halinin, bakımevinde sürdürülebileceği açıklandı.

Abone ol

Milano ceza mahkemesi, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye saldıran Massimo Tartaglia'nın tutukluluk halinin, psikolojik sorunları bulunan hastaları ağırlayan bir bakımevinde devam edebileceğine karar verdi.

Mahkemeden bugün yapılan açıklamada, Tartaglia'nın avukatlarının konuya ilişkin talebine olumlu yanıt verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, halen Milano'daki San Carlo Hastanesi'nde psikiyatri bölümünde tedavi altında tutulan Tartaglia, hekimler onay verdiğinde bir bakımevine nakledilebilecek.

Tartaglia'nın avukatları Daniela Insalaco ve Gian Marco Rubino, ceza mahkemesinde başbakana saldırı dosyasına bakan ön soruşturma yargıcı tarafından taleplerinin kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Tartaglia, 13 Aralık'ta Milano'da Duomo meydanındaki miting sırasında elindeki katedral heykelciğiyle yüzüne bir darbe indirdiği Berlusconi'nin burnunun ve dişinin kırılmasına yol açmıştı.

Olayın akabinde psikolojik sorunları olduğu ortaya çıkan Tartaglia hakkında, halen yargılanmayı beklediği bu süreçte tutukluluk halinin cezaevi yerine hastanede sürmesi de kararlaştırılmıştı.