BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet Gazetesi operasyon yiyince bu manşeti attı!

Cumhuriyet Gazetesi dün düzenlenen operasyonun ardından nasıl bir manşetle çıkacak merak konusuydu. Bugünkü Cumhuriyet gazetesi 'Teslim alamayacaksınız' manşetiyle çıkarken Can Dündar'ın 'Niye çıldırdılar' başlıklı yazısı dikkat çekiciydi.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi dün sabah büyük bir şokla güne başlamıştı. Gazetenin 13 yazarı ve yöneticisi gözaltına alınırken evlerinde de arama yapılmıştı.

Gözaltına alınanların sorguları emniyette sürerken bugünkü Cumhuriyet Gazetesi'nin manşeti merak konusuydu. 'Teslim olmayız' manşetini atan Cumhuriyet Gazetesi, operasyonu 'susturma' girişimi olarak gördü.

KÖŞELER BOŞ ÇIKTI

FETÖ ve PKK'ya yardımla suçlanarak gözaltına alınan gazete yazarlarının köşeleri ise boş bırakıldı. Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin ve Kadri Gürsel operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet yazarlarından olmuştu.

NİYE ÇILDIRDILAR? 

Yurt dışına kaçan Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıktı. Can Dündar dün operasyonu kaçtığı Almanya'dan sessizlik içinde izlerken bugün 'Niye çıldırdılar' başlığını attığı bir yazıyla tepki verdi.

"Bunun sizi çıldırttığını biliyoruz" diyen Can Dündar şunları yazdı:

"Cumhuriyet’in bir türlü teslim olmamasını, tersine ona sahip çıkılmasını hazmedemiyorsunuz. “Bu kadar korkutuyoruz, hâlâ sinmiyorlar” diye öfkeleniyorsunuz. Biat kültüründen geldiğiniz için bu isyanı tanımıyorsunuz. Tanıtmak boynumuza borç olsun. Biz, susanlar kervanına katılmayacağız, ama siz, susturmaya çalışan darbecilerin, tezgâhçıların, Fethullahçıların, kirli listesinde yerinizi alacaksınız."

CAN DÜNDAR KAÇTI KALANLAR YANDI
Can Dündar devlet sırrı niteliğindeki MİT tırları haberlerinin ardından gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. İtiraz sürecinde serbest kalan Can Dündar yurt dışına kaçmıştı. Cumhuriyet Gazetesi'ni FETÖ'cülere bağlayan olay da MİT tırları olmuştu. Bilindiği gibi MİT tırlarını çevirip operasyon yapanların tamamı FETÖ üyesi çıkmıştı. Can Dündar da MİT tırları olayında FETÖ'cülerle iş tutmuştu. Olayın asıl sorumlusu olan Can Dündar kaçarken geride kalanlar onun yerine hapise girdi. 

Can Dündar Cumhuriyet'e operasyonun olduğu günün gecesinde Köhl'den 'dost alemi' fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta haklarında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay ile Nebil Özgentürk'ün de yer alması dikkat çekici oldu. Akın Atalay Cumhuriyet Gazetesi'ndeki operasyona dair suskun kalıp tek satır mesaj dahi atmadı.


Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen operasyonda 13 isim gözaltına alınırken listede olan 3 isim yurt dışında olduğu için işlem yapılamadı. Bu 3 isimden biri de Can Dündar ile Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu başkanı Akın Atalay'dı.

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN BUGÜNKÜ MANŞETİ