BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı seçimi krize mi dönüşecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarıyla ilgili bakın ne dedi?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarıyla ilgili, ''Hiçbir zaman bu konuda bir kriz olmadı, bundan sonra da yaşanmayacağını siyasi tecrübelerim çerçevesinde ifade etmek istiyorum'' dedi.

Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark ile Türkiye ve Güney Kore arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imza törenine katılan Çelik, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik, SGK'nın yeşil kartlı hastaların özel hastanelere sevkini kısıtlayan bir uygulamaya gittiği yönünde haberler yayınlandığının hatırlatılması üzerine, böyle bir uygulama olmadığını söyledi.

''Özel hastanelere sevki kısıtlayan bir düzenleme olmadığını özellikle belirtmek istiyorum'' diyen Çelik, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun daha önce belirlediği şartlar ve usuller çerçevesinde sevk sisteminin devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliğin, bazı önemli hastalıklarda yeşil kartlıların sevkinde mağduriyet yaşanmamasına yönelik olduğunu ifade eden Çelik, ''Mağduriyeti önlemeye dönük bir düzenlemeyi mağduriyet oluşturacak şekilde anlamak doğru değil'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TARTIŞMALARI

Faruk Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan arasında bir kriz varmış havası siyaset gündeminde göze çarpıyor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Hiçbir zaman bu konuda bir kriz olmadı, bundan sonra da yaşanmayacağını tecrübelerim çerçevesinde ifade etmek istiyorum. Benim adım da geçtiği için ifade ediyorum, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir tartışma konusu olmayacağını ifade ettim. Aynı inançtayım, aynı görüşteyim. Sayın Başbakanın cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olursa bunun bir soruna dönüşmeyeceğini soru üzerine ifade etmiştim. Aynı konuşmamda, Sayın Cumhurbaşkanı'nın son derece başarılı bir cumhurbaşkanlığı yaptığını, kamuoyunda bunu ölçmenin zor olmayacağını söyledim.

Bir diğer konu Numan Bey ile ilgiliydi. Numan Bey'in çok nitelikli ve başarılı liderlik vasfı olan birisi olduğunu ama Başbakanlık düzeyinde bir değerlendirmenin bu süreçte yapıldığı kanaatinde olmadığım şeklinde 4 cümlelik özet değerlendirmem olmuştu. Bu konular sorun olarak takdim ediliyor. Bana göre abartılıyor. ''