BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Abdullah Gül'e mahalle baskısı mı uygulanıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Hükümet üyelerinin Suriye'deki olayları izah tarzında vahim bir durum içine düştüğünü iddia etti.

Abone ol

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Ayhan, şunları kaydetti:

''Olayları izah tarzında, Hükümet üyelerinin içine düştüğü durum vahimdir. Hafta sonunda bir Hükümet mensubunun Suriye'deki olaylara bakışını, tepside kahve ikramına benzer bir şekilde izahı olayların ne kadar sığ değerlendirildiğini göstermektedir. Dışişleri Bakanı'nın bunlar yetmiyormuş gibi 'Halep gibiyim, herkes beni bombalıyor' sözleri, gidişatın iyice zıvanadan çıktığını göstermektedir. Dış politika konusunda da politikaların açmazda olduğu, yandaş yazarların bile evdeki bulgurdan olmaktan bahsetmeye başladıklarından çok net olarak anlaşılır hale gelmiştir. Bölgede yüz yılın tasfiyesinin yaşandığını söyleyenler, uyguladıkları politikaların etkilerini iyi düşünmelidirler.''

İzlenen terör politikası ile Suriye'ye yönelik uygulanan dış politikanın ortaya çıkardığı sonucun birbiri ile örtüşmesinin ülkeyi daha da kötü duruma düşürdüğünü dile getiren Ayhan, ''Barzani ile yapılan ticari anlaşmaların, Irak merkezi hükümetinin isteği hilafına yapılması da uygulanan politikalarda Hükümetin tutarlılık içinde olmadığını göstermektedir. Bütün bunlara rağmen Barzani'nin tarife dışı engel uygulamasının önlenememesi de Hükümetin uyguladığı politikaların diğer bir tutarsızlık örneğidir. Bu AKP Hükümetinin Barzani tarafından ne kadar ciddiye alındığını ortaya koymaktadır'' diye konuştu.

AK PARTİ GÜL'E MAHALLE BASKISI UYGULUYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na tekrar adaylığıyla ilgili tartışmalara değinen Ayhan, ''Cumhurbaşkanı'nın tekrar adaylığı söz konusu olduğunda, AKP yönetiminin koro halinde karşı çıkması ve Cumhurbaşkanı'na hatır gönül sayması konusundaki telkinler AKP'nin demokrasi anlayışını da ortaya koymaktadır. AKP, Sayın Gül'e aday olmaması için mahalle baskısı uygulamaya başlamıştır'' ifadelerini kullandı.

Bu olayın bile Türkiye'nin sivil diktaya doğru yöneldiğini ortaya koyduğunu iddia eden Ayhan, ''AKP, toplama bir partidir. Konjonktürün ortaya çıkardığı bir partidir. Dün olmadığı gibi yarın da olmayacaktır'' dedi.

Ayhan, Şemdinli'de meydana gelen çatışmalar konusunda Hükümetin Türk milletine açıklama yapması gerektiğini söyledi.