BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Bakanlar Kurulu'nda flaş detay

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Bakanlar Kurulu'nda salona Atatürk portresi asıldı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tam 15 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, salon içerisinde daha önce yok diye tartışmaya yol açan Atatürk fotoğrafı dikkat çekti.

MGK TOPLANTISINDA ATATÜRK FOTOĞRAFI YOKTU

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez Ak Saray'da toplanmıştı. MGK toplantılarında, daha önce Cumhurbaşkanı'nın arkasında Atatürk fotoğrafı yer almaktaydı. Ancak yeni cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan ilk MGK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında Atatürk fotoğrafının olmaması sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

1-bakanlar-kurulu.jpg 

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI "YAKINDA ASILACAK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tefrişat çalışmalarının halen devam etmekte olduğunu, sadece toplantının yapıldığı salonda değil, sarayın bazı başka bölümlerinde de tablo, saat, perde vb parçaların henüz yerlerine asılmadığını belirtmişti. Kaynaklar, salonun yakında nihai halini alacağı ve dolayısı ileMgk toplantısının yapıldığı salonda Atatürk resmi bulunmamasına özel bir anlam yüklenmemesi gerektiğini söylemişti.

2-bakanlar-kurulu.jpg 

GÖZLER ATATÜRK FOTOĞRAFINA DÖNDÜ

Bu açıklamalardan sonra 2000'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in topladığıBakanlar Kurulu toplantısından sonra tam 15 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında gözler 'yok' tartışmalarıyla gündeme gelen Atatürk fotoğrafına döndü. Fotoğraf Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının belirttiği gibi asılmıştı.