BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink'i anma yürüyüşü başladı

Ölümünün ardından geçen sekiz yılda davası hala sonuçlanmazken, gazeteci Hrant Dink'i anmak için İstanbul'da toplanan kalabalık Taksim'den Agos gazetesine doğru yürüyüşe geçti.

Abone ol

İstanbul'da çıkardığı Ermenice ve Türkçe gazetenin önünde 2007 yılında vurularak öldürülen Hrant Dink için yapılan anma yürüyüşü, Taksim'den başladı.

BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan, meydanda toplanan kalabalığın Şişli'deki gazete binasına, Dink'in vurulduğu yere doğru yürüyüşe geçtiğini bildirdi.

Anmaya katılanlar arasında 2013'te gerçekleşen Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz fişeği ile hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın anne ve babası da var.

Kalabalık, üzerinde "Yüzleşin Hrant'la, soykırımla" yazan büyük siyah bir pankartın arkasında toplanarak yürüyor. Kortejin en önünde Elvan ailesi de var.

Grup, "Katil devlet hesap verecek" "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz," "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları atıyor.

Grubun her yıl olduğu gibi bu yıl da Dink'in vurulduğu saat olan 15'te Agos'un önünde anma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Geçmiş yıllardan farklı olarak bu sene hazırlanan pankartlara "soykırım" ifadesi de eklendi.

Sosyal medyada da cinayetin yıldönümü en çok konuşulanlar listesine girdi. #HrantDink ve #BuradayızAhparig Twitter'da Türkiye TT listesinde.

Yürüyüşe katılan siyasteçiler de var. CHP milletvekilleri Umut Oran ve Sezgin Tanrıkulu da kortejde.