BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

Arsenal bu kez defansıyla kazandı

Geçen sezon Manchester City'ye 6-3 yenilen Arsenal, bu kez sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Arsenal Menajeri Wenger, alınan galibiyetin takımın defansına yöneltilen eleştirilere güzel bir cevap olduğunu söyledi.

Abone ol

Fransız yıldız Giroud, Arsenal'in ikinci golünü atarak skoru belirleyen isim oldu.

Arsenal'in Menajeri Arsene Wenger, Manchester City'ye karşı kazandıkları 2-0'lık zaferin defanslarına ve deplasmanda büyük takımlarla oynadıkları maçları kazanma yeterliliklerine yöneltilen eleştirilere cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

Londra ekibi geçen sezon Manchester City deplasmanından 6-3'lük yenilgiyle ayrılmıştı.

65 yaşındaki Wenger BBC'ye yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum çünkü defansımız çok sorgulanıyordu. Amacımız defansı yoluna koymak ve bu sezon ilk kez dışarda büyük bir maç kazanmaktı” dedi.

Galibiyet Arsenal'i ligde 5. sıraya taşırken, Manchester City'nin şampiyonluk yarışına darbe vurdu ve lider Chelsea'nin beş puan gerisine itti. Manchester City 31 Ocak'ta Stamford Bridge'de Chelsea ile karşılaşacak.

Wenger, takımını “Mükemmel bir birlik, dayanışma, beraberlik ve disiplin örneği” diyerek överken, Arsenal bu sezon dışarda oynayacakları 22 maçtan yedincisini galibiyet hanesine ekledi.

Per Mertesacker ve Laurent Koscielny'yi defansın göbeğinde kullanan Wenger, “İnsanlar çok çabuk yargıda bulunuyorlar ve bütün sezon birçok defans oyuncusu gönderdiğimizi unutuyorlar. Gördüğünüz gibi orta sahanın arkasında iyi bir uyum yakalandı. Bu aşamaya geri dönmek biraz zaman alır. Böyle bir maçtan gol yemeden çıkmak çok önemliydi” dedi.

Maçın yıldızlarından 30 yaşındaki Carzola, penaltıdan bulduğu gol sonrası Giroud'nun golündeki pozisyonu hazırlayan isim oldu. Carzola, paslarının yüzde 92'si de başarıya ulaştı.

Wenger, “Cazorla orta sahada oynamaya başladığından beri kariyerinde daha etkili olabileceği bir yere geldi. Gerçekten harikaydı, çünkü ne zor durumlarda bile üzerinizdeki baskıyı azaltabiliyor. Ayrıca orta sahada iki ayağını da kullanabilmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Carzola’nın futbola olan tutkusu ortada” diyerek Carzola’yı değerlendirdi.