BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,36
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül'ün 23 Nisan mesajı

23 Nisan'ın tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Abdullah Gül bu özel günle ilgili kutlama mesajı yayınladı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajlara yer verildi. Mesajında, 23 Nisan 1920'nin milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Gül, bugünün Türk Milletinin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini ifade etti. Gül'ün bayram mesajı şöyle:

"Kıymetli Vatandaşlarım, Sevgili Çocuklar,
Bugün ülkenin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 91. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz.

Bu vesileyle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

23 Nisan 1920, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir.

Büyük Atatürk'ün önderliğinde "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

Olağanüstü şartlar altında görev yapan Yüce Meclis, üstlendiği ağır sorumluluğu milletimizin iradesine uygun bir şekilde yerine getirmiştir.

TBMM, Atatürk'ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, Cumhuriyet'i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye'nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolu haline gelmiştir.
Yüce Meclis, milletimiz için daima hayırlı ve verimli çalışmalara imza atmıştır. Muasır medeniyet hedefinin taşıyıcısı olan TBMM, Türkiye'nin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve çoğulcu demokratik normların ülkemizde geçerli kılınması sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Dolayısıyla millet egemenliğinin tecelligahı TBMM, demokratik rejimimizin kalbidir.

Türkiye'nin bugününü ve yarınını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyet tarihimiz, bu gücün daha da yaygınlaştığı, yapıcı hamlelerle devletin ve milletin yücelmesine hizmet ettiği bir sürece işaret etmektedir.

TBMM'nin açılışının 91. yılında gururla ifade edebilirim ki Türkiye, sürekli dinamizm içinde gelişmekte ve değişmektedir.

Halkımız yaşananlar ne olursa olsun daima ileriye bakmakta, demokrasimiz derinleşmekte, ekonomimiz istikrar içinde büyümektedir.

Kabul edilmelidir ki; Türkiye'nin artan siyasi ve ekonomik gücü, yükselen dış politikası ile ilerleyen demokratik standartlarına paralel olarak, uluslararası alandaki ağırlığı ve etkisi de giderek artmaktadır.
İçte sorunlarını çözmüş güçlü bir devlet, dışta saygın bir ülke olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Yegane amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir.

Yarınların müreffeh Türkiyesini inşa etmek, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirmek, halkımızı daha mutlu ve daha zengin yapmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için, toplumsal dönüşüm ve yenilenme yolunda reformları sürdürmek, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek ve uygulamak mecburiyetindeyiz.

Hiç şüphem yoktur ki Türkiye, çeşitli vesilelerle konuşulan veya tartışma konusu yapılan sorunlarını geride bırakarak, bugünkünden daha da ileriye gidecektir.

Ülkemizin son yıllardaki performansı, imkan ve kaynaklarımız, tecrübe ve birikimimiz, bu doğrultudaki inancımı daha da kuvvetlendirmektedir.

Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır.

Sevgili Çocuklar,

Atatürk'ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür.
Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün ve milletimizin siz çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.

Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Bugünün çocukları olarak, bir taraftan çocukluğunuzu yaşarken, diğer taraftan da, aileleriniz ve devletimiz tarafından sağlanan imkan ve fırsatların kıymetini bileceğinize, kendinizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için daha çok gayret göstereceğinize eminiz.

Sizlerin, Türkiye'yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancım tamdır. Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır.
Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başarılarınız ve mutluluğunuzun daim olması, en büyük dileğimizdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum."