BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Gül: TIR, sır olabilir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “TIR meselesinin Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler. Sır çerçevesi içine giren f...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “TIR meselesinin Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler. Sır çerçevesi içine giren faaliyetler olabilir. Bütün bunların yasalar çerçevesinde olabilir” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HaberTürk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hatay’daki TIR konusuyla ilgili Gül, “Türkiye içinde büyük bir tehdit var. Suriye’nin yıkılmadık, yakılmadık yeri kalmadı. Türkiye sınırlarına yakın taraflarında çok radikal unsurlar ortaya çıktı. Bir taraftan Suriye rejimini havadan saldırıyla gerçekleşen acılar, bütün buharın arasında kalmış ve ezilen bu kış kıyamette kötü şartlar altında kalan Suriye’de Türkmen grubu var. Suriye’deki Türkmenlere yardım yapmak bakımında, onları çok kötü şartlar altında bırakmamak bizim borcumuzdur. Sadece Türkmenlere değil tabii ki, bütün Suriyelilere. TIR meselesinin Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler. Sır çerçevesi içine giren faaliyetler olabilir. Bütün bunların yasalar çerçevesinde olabilir” dedi.
Çözüm süreciyle ilgili olarak Gül, şunları kaydetti: “Başkalarını hiç karıştırmadan konuşarak halletmemiz gerekir. En gelişmiş ülkelerin demokratik standartlarını ele alarak bunu çözmek gerekiri savundum. Gelinen noktada problemler büyük. Meseleleri geciktirmenin hiçbir faydası yoktur. Irak ve Suriye’de yaşananlar aslında dezavantajdır bu konuda. Keşke bu meseleler çok daha önce halledilseydi. İlgili kurumlar, hükümet şüphesiz ki bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Zorluklar ve kırılganlıklar var. Herkes kan dökülmemesinin önemini kavramış vaziyette.”
Genel af tartışmalarıyla ilgili Gül, "Genel olarak af kelimesini kullanmak tehlikeli bir şeydir. Bunlar bir kez ağza alınır, ondan sonra nerelere gideceği belli olmaz. Toplumunda bu konudaki şeyleri ayrıdır. Hükümet tarafından böyle bir çalışma görmedim" dedi.
(İHA)