BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  DÜNYA

Milli İrade konvoyu yurda giriş yaptı

Avusturya’nın Viyana şehrinden Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek yola çıkan yüzlerce gurbetçi, Edirne’den yurda giriş yaptı. <br/>İstanbul’a ...

Abone ol

Avusturya’nın Viyana şehrinden Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek yola çıkan yüzlerce gurbetçi, Edirne’den yurda giriş yaptı.
İstanbul’a hareket etmeden önce Kapıkule’de konuşma yapan Avrupalı Demokratlar Birliği Başkanı Süleyman Çelik, yüzlerce aracın dün akşam saatlerinde Viyana’dan hareket ettiğini belirtti. Araçların bir kısmının Türkiye’ye giriş yaptığını dile getiren Çelik, bir kısmının da daha yolda olduğunu söyledi. Çelik, “Gelişmekte olan olaylarda Sayın Başbakan’a yanında olduğumuzu kendisi sahip çıktığımızı, hükümete destek çıktığımızı haykırmak adına buralara geldik. Buradan İstanbul’a gideceğiz, İstanbul’da 1 gün kaldıktan sonra işlerine yine ikinci vatanına Avusturya’ya dönecekler. 17 Aralık’ta başlayan bu gelişme birkaç gün Avrupa’da basına yansımadı. Ancak son günlerinde 6’ıncı, 7’inci günlerinde bakanların istifasıyla birlikte Avrupa medyasında yer aldı. Biz Avrupalı Türkler olarak olup bitenlere çok üzülüyoruz. Çünkü son 11 yılda AK Parti iktidarıyla orada onurlu duruşumuz, onurlu gelişimiz ve onurlu bir vatandaş olarak orada kalışımıza sanki darbe vuruluyor. Onun için buralara kadar geldik, bu hükümetin, bu istikrarın sürmesini istiyoruz. Güçlü Türkiye’nin daha da güçlenerek, dünyada yerini almasını istiyoruz” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de, “Kilometrelerce öteden, yüreğinizi ortaya koyup, gönlünüzü koyup koşup geldiniz. Koşup geldiğiniz yerde size gönlünü açan, size yüreğini açan, sizi muhabbetle, sevgiyle ve sizi yürekten kucaklayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adına hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum” dedi.
Konvoya eşi ve iki çocuğuyla katılan gurbetçi Ahmet Meriç ise, “Yapılanların bir iftira, bir oyun olduğunu çok iyi biliyoruz. Bildiğimiz için geldik, arabanın suyu bitti, motoru yanmak üzere, motoru yana yana yine de geldik. Yine olsa arabayı feda eder yine gelirim” dedi.
Viyana’dan gelen yüzlerce araç konvoyu şehir merkezine girerek oradan da İstanbul’a hareket etti.
(İHA)