BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Gül: HSYK’nın açıklamasını doğru bulmadım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ortaya çıkan sorunlar konusunda üzerine düşeni bütün gücüyle yaptığını belirterek, "HSYK, bu anlamda onların aç...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ortaya çıkan sorunlar konusunda üzerine düşeni bütün gücüyle yaptığını belirterek, "HSYK, bu anlamda onların açıklamalarını doğru bulmadım. Mahkeme karar verecek. Mahkemenin önüne gidecek bir konu. O açıdan bu tip çekişmeler, bunları açıkça dillendirmek doğru değil" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HaberTürk’te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gül, ortaya çıkan sorunlar konusunda üzerine düşeni bütün gücüyle yaptığını belirterek, "HSYK, bu anlamda onların açıklamalarını doğru bulmadım. Mahkeme karar verecek. Mahkemenin önüne gidecek bir konu. O açıdan bu tip çekişmeler, bunları açıkça dillendirmek doğru değil. Anayasal kurumlar olarak görevleri neyse herkesin onu bilmesi gerekir. Hukukun üstünlüğü demokrasinin temel ilkelerinden birisidir. Mahkemelerin, bağımsız olarak karar vermesi herkesin görevidir" ifadelerini kullandı.
"Soruşturmanın gizliliği esası yokmuş gibi hareket ediliyor" diyen Gül, "Hakimler karar verecekler. Bir şey doğru mu yanlış mı? Bütün bu konularda kurallara dikkat ederse herkes o zaman bu sorunlardan kurtuluruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında şunları kaydetti:
"Devlet içerisinde devlet ve ayrı yapılanmalar da asla olamaz. Devletin kurumlarında o ülkenin vatandaşı olan herkes şartları yerine getirebiliyorsa çalışabilir. Ama onlar o kurumların kendi kurallarına kesinlikle riayet edecek. Herhangi bir dayanışma söz konusu olmayacak. Kurumun dışında başka bir yerden talimat asla söz konusu olamaz. Bununla ilgili iddialar araştırılır. STK’lar olacaktır. Değişik fikirler, partiler var. Bütün bunlarda da nasıl ekonomik konularda şeffaflık önemliyse bu tür konularda da önemlidir. Peşinen de kimseyi başında suçlayamazsınız. Bu tip iddialar araştırılır ve gereği yapılır."
(İHA)