BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkan'ı Gül Isparta'ya gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta'daki temasları çerçevesinde iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta'daki temasları çerçevesinde iş adamları ve kentin ileri gelenleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Davraz Kayak Tesisleri'nde kaldığı oteldeki akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, kentte büyük bir iş birliğinin, beraber çalışma arzusunun bulunduğunu söyledi. Bunun çok sevindirici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''ilin ileri gelenleri olsun, iş adamları olsun, kamu kurumlarının yöneticileri olsun burada çok iyi bir iş birliği içerisinde çalışıyorlar. Huzur ortamı, Isparta'yı, daha doğrusu bütün bölgeyi daha ileri taşıma arzusu olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

Isparta'nın, Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Gül, kentin coğrafi açıdan, ulaşım imkanları açısından öne çıktığını, bunun da büyük bir avantaj olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Gül, bölgenin özelliklerinin öne çıkarılarak, ona dayalı olarak geliştirilmesinin, büyümesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek,

Gülün Isparta'nın simgesi olduğunu ama onun yanında ekonomik çeşitlilik sağlayacak başka yönlerin de bulunduğunu anlatan Gül, turizm potansiyeli yüksek Antalya'ya çok yakın olan kentte, hizmet sektörünün daha da geliştirilmesini istedi.

Gül, ''Burayı yatırımcılara fark ettirmek lazım. Hem yerli yabancılara fark ettirmek lazım hem yabancı yatırımcılara fark ettirmek lazım. O açıdan böyle bir adımın atılması gerektiği kanaatindeyim'' dedi.