BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  DÜNYA

Papadopulos ikinci kez defnedildi

Mezarından naaşı çalınan Rum lider Paparopulos, bugün düzenlenen törenle ikinci kez defnedildi.

Abone ol

Eski Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, 11 Aralık 2009'da çalınan ve önceki gün bulunan naaşı, düzenlenen cenaze töreniyle yeniden güney Lefkoşa'daki Deftera mezarlığına defnedildi.

Rum radyosunun haberine göre cenaze törenine, Rum Meclis Başkanı ve Demokratik Parti (DİKO) Başkanı Marios Karoyan, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı temsilen İçişleri Bakanı Neoklis Silikiotis, siyasi parti temsilcileri, Papadopulos ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

Muhalefet iktidarı suçladı

Bu arada, ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkan Yardımcısı ve Rum Meclisi Hukuk Komitesi Başkanı İonas Nikolau, Papadopulos'un cesedinin çalınmasını cezaevinden organize eden, "Al Capone" lakaplı Andonis Prokopiu Kitas'ın, "bir yıl içerisinde devleti ve kurumları, Papadopulos'un naaşını çalarak ikinci kez rezil etmesinin siyasi sorumluluğunun, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Lukas Luka'ya ait olduğunu" söyledi.

"Kitas'ın gerek hastanedeyken, gerekse cezaevindeyken herhangi bir güvenlik önlemini hesaba katmaksızın suç unsuru oluşturan faaliyetler organize edebildiğini bir kez daha gösterdiğini" kaydeden Nikolau, "ülkeye en kötü şekilde eziyet eden ve ülkeyi rezil eden bu durumda Hristofyas hükümetinin payı olduğunu" savundu.

Andonis Prokopiu Kitas, cinayet suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra tedavi görmekte olduğu hastaneden kaçmış, bu yüzden geçen yıl, Rum Adalet ve Kamu Düzeni eski Bakanı Kipros Hrisostomidis'in istifa etmesine neden olmuştu.

Papadopulos'un mezarı, birinci ölüm yıldönümüne bir gün kala, 11 Aralık 2009'da açılmış ve çalınan naaşı 8 Mart akşamı Strovolo Mezarlığı'ndaki başka bir mezarda gömülü halde bulunmuştu. Papadopulos, 12 Aralık 2008'de akciğer kanserinden ölmüştü.