BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,47
ALTIN 2.472,82
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert terör uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı medya kuruluşları, akademisyenlerin ve siyasetçilerin terör propagandası yaptığını belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 12. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı konuşmasında muhalefete yüklenerek, "Parti bile demeye dilim varmıyor. Bunlara organizasyonlar diyorum. Muhalefet ve eleştiri sadece siyasilere mahsus değildir, aydınların da bu hakka sahip olduğunu biliyoruz. Ama hiçbir muhalefetin kendi ülkesine toplumuna karşı olma hakkı yoktur. Bir takım medya kuruluşları, akademisyenler ve siyasetçiler terörün propaganda makinası haline dönüştü. Kendine akademisyen diyen bir güruh Merkel'e gelmeyin diyor. Bunun adı Beşinci Koldur." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Benim için "muhtar bile olamaz" manşeti atmışlardı. Bunu yapmalarındaki amaç halkın oyunu aşağılamaktı. İstedikleri kadar uğraşsınlar Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir. İki de bir tutturmuşlar Kaçak Saray, Kaçak Saray... Elinde bir belge mi var? Israrla bunu söylemeye devam ediyorlar. Niye, iftira at tutmasa da izi kalır. Bir parti genel başkanı çıkmış Kaçak Saray'dan ülke yönetiliyor diyor. Bu ülkede siyaset yapmanın yolunun dürüstlükten geçtiğini bilmeleri lazım. Tek sıkıntıları Beştepe'nin kendilerinin değil milletin emirnde olması, yoksa onlarda külliye ile ilgili ne hukukki ne de ahlaki bir sıkıntının olmadığını biliyorlar.

"MİLLET OLARAK GURURLA YAŞADIK"

Türkiye'nin gündemini terörle, kanla karartmak isteyenlere inat milet olarak çok güzel hayırlı gelişmelere şahitlik ettik. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de doğmuş bir bilim adamının Prof. Dr. Aziz Sancar nobel ödülünü aldı, Milli takımımız İzlanda'nın karşısında aldığı galibiyet karşısında millet olarak gururla yaşadık. Çankırı'da Sumitomo'yu açtık. W20 zirvesinin açılışını yaptık. Bir hayalin dana gerçeği dönüşmesine şahitlik ettik. Anamur'dan Kıbrıs'a içme ve tarımsal suyu götüren projenin açılışını gerçekleştirdik.

"GÜNEY KIBRIS BARIŞA HAZIRSA..."

Güney Kıbrıs barışa hazırsa Kıbrıs'a götürdüğümüz barış suyundan Güney Kıbrıs'a da veririz dedik. Çünkü bu millet şanına ne yakışırsa onu yapar. Salı günü ülkemize resmi ziyaret gerçekleştiren Finlandiya Cumhurbaşkanı ve dün de Almanya Başbakanı Merkel ile çok faydalı görüşmelerimiz oldu. Mülteci meselesi ve Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci hakkında fikir alışverişi yaptık.

"AMAÇLARI BU PROJELERDEN UZAKLAŞTIRMAK"

Ankara Garı önünde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı hala yüreğimizde. Çarşamba Van'da, Cuma Şırnak'ta, Cumartesi Dağlıca'da ve pazar günü de Tunceli'de güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Amaçları Türkiye'yi bu projelerden uzaklaştırmak bunu biliyoruz. Bir yandan terörle mücadelemiz sürerken, bir yandan da projelerle yakından ilgileniyoruz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bizi 2023 hedeflerimizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizim için kurduğunuz tuzaklara inşallah siz düşeceksiniz. Bizim için esas olan milletimizin tercihidir ama milletten alamadığı gücü terörden ve diğer devletlerden almaya çalışanlara izin vermeyeceğiz.