BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tuvalette esrarengiz olay! Bakın kim çıktı?

Atatürk Havalima tuvaletinde cesedi bulunan Anne Sutton ünlü İngiliz medya kurumunda başkan vekili çıktı. Ölümü ise şüpheli bulundu.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde cesedi bulunan, intihar ettiği açıklanan İngiliz Jacqueline Anne Sutton, uluslararası bir kuruluşun başkan vekili çıktı.

Türk Hava Yolları’nın TK- 1986 sefer sayılı uçağıyla saat 21.58′de Londra’dan Atatürk Havalimanı’na gelen ve transit olarak saat 00.15′te Erbil’e gidecek olan  50 yaşındaki İngiliz vatandaşı Jacqueline Anne Sutton, uçağını kaçırdı. Sutton’un daha sonra tuvalette cesedi bulundu. Rus turistlerin cesedini bulduğu Sutton’un ‘intihar ettiği’ açıklandı.

BAŞKANVEKİLİ ÇIKTIanne sutton

Jacqueline  Anne Sutton isimli kadının BBC çalışanı olduğu ortaya çıktı. Sutton, Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün Irak masası başkanvekili olarak görev yapıyordu.

İNGİLTERE: ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, Sutton’un ölümünün “şüpheli bulunduğunu” açıkladı.  İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sutton ailesine psikolojik yardım sağlandığını da açıkladı.

Jacqueline Anne Sutton’un, Avustralya Ulusal Üniversitesi’nin Arap ve İslami Çalışmalar Merkezi’nde de doktora çalışmalarını yürüttüğü bildirildi. Sutton’un araştırmalarında; Irak ve Afganistan’daki kadın medya çalışanlarına uluslararası destek imkânları üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Arap ve İslami Çalışmalar Merkezi Direktörü Amin Saika, “Başarılı doktora öğrencimizin trajik ölümü karşısında büyük bir şok yaşıyoruz ve üzüntü içerisindeyiz” dedi.  Saikal, Jacky Sutton için “O sadece çok iyi bir araştırmacı değildi, aynı zamanda çok iyi bir dost ve iş arkadaşıydı. Merkezimizin çalışmalarına olağanüstü katkılar sağlamıştı” dedi.

CANLI BOMBALI SALDIRIYA HEDEF BİR KURULUŞ

Jacqueline Anne Sutton’un başkanvekilliğini yaptığı Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü, çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki yerel gazetecileri desteklemeyi hedefleyen bir kuruluş olarak biliniyor. Enstitünün eski direktörü Ammar Al Shahbander, 2 Mayıs’ta Bağdat’ta bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda öldürülmüştü.