BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan müjdeyi verdi! 63'e çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan 2023 hedeflerinden birinin müjdesini verdi.

Abone ol

İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılımıyla gerçekleşti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan törende bir konuşma yaptı.

3. havalimanının özellikleri hakkında bilgi veren Erdoğan 2023 hedeflerini yineledi. Erdoğan 2023'te havalimanı sayısını 63'e çıkaracaklarının müjdesini verdi. Bu projenin dünyaya örnek olacak projelerden biri olduğunu aktaran Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Kritik bir adımı daha bugün hep birlikte atıyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma noktasında bulunan bu prpojenin hayırlı olmasını diliyorum 22 milyar 152 milyon avro artı KDV kira bedeli ile toplamda 32 milyar 399 milyon avroya olacak.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜĞÜ

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin ülkemiz ve dünya adına hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimizde Sabiha Gökçen'de uçuş olmuyordu.

UÇAKLARIMIZIN SAYISI SÜREKLİ ARTTI

Artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Yeni pist yapımı ile ilgili yeni istekler oldu. Atatürk Havalimanımızda aynı şekilde ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Uçaklarımızın da sayısı sürekli arttı.

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN KAPILARI AÇILACAK

Bu proje sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörümüz açısından değil, aynı zamanda Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. Bu projenin tüm etaplarıyla tamamlanması halinde Türkiye bilhassa İstanbul artık dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşecek.

SABOTAJLARA RAĞMEN BUGÜNLERİ GÖRDÜK

Engellemelere, sabotajlara rağmen bu günleri gördük. Rabbime şükürler olsun. İnşallah yeni havalimanımızın açılışını da gerçekleştireceğiz. İstanbul yeni havalimanı Karadeniz sahil şeridinde 76,5 milyon metrekare alana yapılıyor. Orası tesadüfen seçilmedi.

 EN BÜYÜK ÇILGIN PROJELERDEN BİRİ

Bölgenin ekolojik ve rüzgar dengeleri belirlenerek seçildi. Çılgın projelerden hayata geçen en büyüklerinden biri bu. Yap-işlet-devret ile devletin cebinden bir kuruş çıkmayacak.

26 MİLYAR KAZANÇ SAĞLAYACAK

Devlet 26 milyar doların üzerinde bir kazanç sağlayacak. İlk etabı 2018'in ilk çeyreğinde inşallah hizmete girecek. Ortalama 80 bin kişiye istihdam sağlayacak. İstihdam tamamen devreye girdiğinde yıllık ortalama 120 bin kişiye çıkacak. 

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK YATIRIMI

10 milyar 247 milyon avro yatırım maliyeti, 22 milyar 152 milyon avro artı KDV kira bedeli ile toplamda 32 milyar 399 milyon avroya ulaşacak bu proje, ülkemizin bu alandaki en büyük yatırımıdır. Hani 'Çılgın Projeler' diyorduk ya işte hayata geçen en önemlisi şu anda budur.

BU PROJE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Yeni havalimanımız çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacak. 12 yıllık geçmişe bakıldığında yapılamaz denilenlerin yapıldığı, hayallerin tek tek gerçekleştirdiğini görecekler.

2023'TE 63'E ÇIKARACAĞIZ

Vatandaşlarımız havayolunun halkın yolu oluşuna şahitlik etti. Muş'a, Hakkari'yi havalimanı mı olurmuş diyenler bunların gerçekleştiğini söyledi. Ordu-Giresun gibi bir denizin üzerine inşa edilen bir havalimanımız oldu.

HEDEF 63 HAVALİMANI

2023 yılındaki havalimanı sayımızı 63'e çıkaracağız. Büyük hayallerimiz var.