BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz 'bitti' demeden, hiçbir şey bitmez!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerinden ardından TBMM'de partisinin ilk grup toplantısında konuştu: Şunu herkes görsün ve bilsin, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz, heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Bayram boyunca 18 ayrı devlet ve hükümet başkanıyla görüşerek, Gazze başta olmak üzere gündemimizdeki meseleleri ele aldık.

Yerel seçimlerin ülkemiz genelinde huzur ve sükunet içinde gerçekleşmesinden duyduğum memnuniyeti burada ifade etmek istiyorum.

Bölücü örgüt yandaşlarının seçmeni baskı altına almaya dönük teşebbüsleri amacına ulaşamadı.

AK Parti teşkilatları hem kampanyada hem de sandık günü olağanüstü bir mücadeleyle çalıştı.

En büyük takdiri yol ve dava arkadaşlarım hak ediyor. Teşkilat mensuplarımız ev ve esnaf buluşmalarıyla, ziyaretlerle halkımız ile birlikte oldular.

"Seçim Cumhur'un üstünlüğüyle bitti"

Cumhur ittifakı son seçimlerden alnının akıyla çıktı. cumhur ittifakı olarak birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür. Başımızın üzerinde yeri vardır. Siyasetçinin millet iradesini küçümseme hakkı yoktur. İradesini ortaya koyan vatandaşlarımıza müteşekkiriz.

YSK şimdiye kadar 3 ilçe ve 4 belde olmak üzere 7 yerde seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Vatandaşlarımız 2 Haziran günü sandık başına giderek tercihlerini yapacaklardır. 

31 Mart seçim sonuçları birçok zaviyeden kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. İlk göze çarpan katılım seviyesinin düşüklüğüdür. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilemiştir. 31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır.

Hatay'a özel parantez

Hatay'a özel bir parantez açmak durumundayım. Hatay siyasi tartışmalara meze edilen bir şehir oldu. Aramızı bozmak için çok uğraştırlar.  Ana muhalefet partisinin Hatay'ın iradesini gasbetmeye yönelik girişimleri oldu ölülere oy kullandırıldı gibi yalanlar söylediler. 

Kabul ettiğimiz gerçek şudur: AK Parti olarak yatırım yaparken eser üretirken, hizmet götürürken, bugüne kadar seçim sonuçların önümüze almadık almayız. Farkımızı projelerimizle göstereceğiz.

"Bunun bir yerel seçim olduğunu unutup, şımaranlar var"

Seçim sonuçlarından herkes kendisine göre dersler çıkaracak, elbette kendi iç muhasebesini yapacaktır. Sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar var. Birileri kendilerince, 'yerel iktidar-merkezi iktidar' diye Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyorlar.

Sapla samanı karıştırmaya çalışanları daha fazla vakit kaybetmeden bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum. Siyasetin ve ülkenin gündeminin içi boş tartışmalarla meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz.

"Milletimiz bizden özeleştiri istedi"

Muhalefet gibi rakamları eğip bükerek, tabiri yerindeyse kırk dereden su getirerek analizler kasmak bize yakışmaz. Milletin sandıkta verdiği mesajları herkesten önce bizim doğru okumamız gerekiyor. Muhasebeyi yapmak aziz milletimize karşı görevimizdir.

Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek daha da güçlenmiş, kuvvet ve enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Büyük bir davanın temsilcileri olduğumuzun şuuruyla önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz. Partimizin tökezlemesin bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar tutanların oyununa gelmeyeceğiz.

"Biz 'bitti' demeden, hiçbir şey bitmez"

AK Partiyi değerlendirirken, nereden geldiğini ve hangi istikamete ilerlediğini bir an olsun aklımızdan çıkarmayacağız. AK Partinin son yerel seçimde aldığı oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor, bir taraf olumsuz, karamsar bir tablo çiziyor. AK Partinin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar.

Şunu herkes görsün ve bilsin, biz 'bitti' demeden hiçbir şey bitmez. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri.

Bu seçim sonuçlarını bir fırsat bilerek, AK Parti'yi yıpratmaya, AK Parti'nin dengelerini bozmaya kalkışanları da gayet iyi görüyoruz, biliyoruz. Medyadan, sosyal medyadan, televizyon ekranlarından AK Partiye ayar vermeye çalışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz.

Bu harekette şımarıklık olmaz. bu harekete milletten, milletin değerlerinden milletin gündeminden kopma asla olmaz. Muhasebemizi yapar, hatalarla aramıza mesafeyi koyar, nerede kalmıştık der ve kaldığımız yerden yolumuza daha güçlü bir şekilde revan oluruz.

Enflasyonla mücadele

Milletimizin bizden ve hükümetimizden beklentilerin çok iyi biliyoruz. Artık seçimin de olmadığı önümüzdeki 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız.

Filistin ve Gazze

Birileri yalan olduğunu bal gibi bildikleri iddialar üzerinden bizi partimizi hükümetimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini töhmet altında bıraktı.

Hiç kimse ne şahsımın ne bu kadronun Filistin hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur. Biz Filistin davasını sadece savunmuş değil bu uğurda çok ağır bedeller ödemiş bir hareketiz, böyle bir kadroyuz. Biz birileri gibi Filistin'in yerini 7 Ekim'de öğrenmedik. 

Unutmayın 12 Eylül darbesi Konya'daki Kudüs Mitinginin ardından, 28 Şubat darbesi Sincan'daki Kudüs gecesinin ardından geldi. Unutmayın MİT'e yapılan operasyon, 17-25 Aralık, 15 Temmuz ihaneti, siyonizmin uşağı vatan haini FETÖ tarafından Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı.

Zor zamanlarda Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayımilliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim."