BIST 9.557
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.485,87
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olay 17 Aralık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17-25 Aralık sürecine ilişkin çok kritik açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17-25 Aralık sürecine ilişkin çok konuşulacak açıklamalar yaptı Erdoğan asıl hedefin kendisi olduğunu emniyet içindeki cemaat güçlerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ardından kendisini alma girişimini planladıklarını açıkladı.

"MİT MÜSTEŞARI'NA MALUM OPERASYON YAPILDIĞINDAN İTİBAREN BU İŞİ ANLAMIŞ DURUMDAYIZ"

Afrika turu dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cemaat yapılanmasına ilişkin “Biz aslında iyi niyetimizin kurbanı olduk, bunu açıkça söylemek lazım. Ama şimdi her şeyi konuşabilir misiniz... Biliyorsunuz, herkes ya emekli olduktan sonra yazmaya başlıyor böyle şeyleri, görevde değilken söylüyor. Ama görevi başında iken söylemiyor. Bunu yazıp çizenler de söyleyenler de kalkıp da bunları bize iletmediler, bizimle paylaşmadılar. Paylaşmadıkları için birçok konuyu geç anlamış durumdayız. Şurada iki, iki buçuk yıl, yani MİT Müsteşarı’na malum operasyon yapıldığından itibaren bu işi anlamış durumdayız” dedi.

erdogan-hakan-fidan.jpg
Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman’ın haberine göre, Erdoğan, “Gerek Balyoz, gerek Ergenekon bunların içinde hep bunlar var. Hem Yargı hem de Emniyet ayağı ile var. Eğer, 17 Aralık 25 Aralık sürecinde bu müdahale yapılmamış olsaydı iş böyle gidecekti. Darbeye karşı darbe yapılınca o iş bitmiş oldu” diye konuştu.

ekran-resmi-2015-01-27-10.30.10.20150127103100.png

İşte o konuşmadan çarpıcı satırlar: 

"İYİ NİYETİMİZİN KURBANI OLDUK"

Biz aslında iyi niyetimizin kurbanı olduk, bunu açıkça söylemek lazım. Ama şimdi her şeyi konuşabilir misiniz... Biliyorsunuz, herkes ya emekli olduktan sonra yazmaya başlıyor böyle şeyleri, görevde değilken söylüyor. Ama görevi başında iken söylemiyor. Bunu yazıp çizenler de söyleyenler de kalkıp da bunları bize iletmediler, bizimle paylaşmadılar. Paylaşmadıkları için birçok konuyu geç anlamış durumdayız. Şurada iki, iki buçuk yıl, yani MİT Müsteşarı’na malum operasyon yapıldığından itibaren bu işi anlamış durumdayız. Biliyorsunuz, hesapları önce MİT Müsteşarı’nı almak sonra da beni almaktı. Pensilvanya ile bu işin alâkası var mı? Yok demek mümkün değil, işin hep içinde.

HRANT DİNK SUİKASTİ

olayında işin nerelere ulaştığı zaten şu anda ortaya çıkıyor. Emniyet’teki İstahbarat’taki ayakları ortaya çıkmış vaziyette. Emniyet ve yargının bunların üzerine gitmesi ile birlikte olaylar daha da netleşiyor, Ayrıca burada bir konu var. Gerek Balyoz, gerek Ergenekon bunların içinde hep bunlar var. Hem Yargı hem de Emniyet ayağı ile var. Eğer, 17 Aralık 25 Aralık sürecinde bu müdahale yapılmamış olsaydı iş böyle gidecekti. Darbeye karşı darbe yapılınca o iş bitmiş oldu.