BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye! Ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine özlem duyuyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongrelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "İl kongrelerimizde görev değişiklikleri mutlaka olacaktır" dedi. Erdoğan CHP'ye de "Çok partili siyasi hayatla birlikte, ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanların olduğunu biliyoruz" diye yüklendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yalova, Kırklareli, Edirne, Sakarya ve Çanakkale 7. Olağan İl Kongreleri'ne canlı bağlantıyla katıldı. Bugünkü kongrelerle birlikte 42 il kongresini tamamladıklarını belirten Erdoğan, girdikleri 15 seçimden de sandıktan birinci parti olarak çıktıklarını vurguladı. "Çok partili siyasi hayatla birlikte, ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanların olduğunu biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi partisindeki taciz ve tecavüz olaylarıyla baş edemeyenlere milletimizin ilk fırsatta hak ettiği dersi vereceğini görüyoruz, tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


Google Haberlere Abone olDUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yalova, Kırklareli, Edirne, Sakarya ve Çanakkale 7. Olağan İl Kongreleri'ne canlı bağlantıyla katıldı. Bugünkü kongrelerle birlikte 42 il kongresini tamamladıklarını belirten Erdoğan, girdikleri 15 seçimden de sandıktan birinci parti olarak çıktıklarını vurguladı.

Görevler, ünvanlar elden ele geçerek ilerler

Siyasette hizmet mücadelesi bir bayrak yarışı gibidir. Her kademede görevler, unvanlar elden ele geçerek aynı menzile doğru ilerlemeye devam edilir. Belde, il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları yönetimlerinde vazifelerine devam eden kardeşlerimizin yanında, yeni görev üstlenen kardeşlerim de var. Bundan sonraki il kongrelerimizde de aynı şekilde görev değişiklikleri mutlaka olacaktır.

Tek parti faşizmine özlem duyanları biliyoruz

- Rahmetli Menderes'in öncülüğünde geçtiğimiz, milletin değerlerine dayalı çok partili siyasi hayatla birlikte, ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. Rahmetli Özal'ın, Türkiye'yi dünyanın en itibarlı ve seçkin ülkeleri arasına sokmak için başlattığı reformları kabullenemeyenlerin yaşadıkları savrulmaları da biliyoruz. Ve nihayet AK Parti'nin 18 yıllık iktidarında, Türkiye'yi demokraside ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için gözlerini kapatanları, kulaklarını tıkayanları, kalplerini karartanları da biliyoruz. 

Hiç kusura bakmasınlar daha çok beklerler

- Yıllarca iktidarı sandıkta değil de perde gerisinde yazılan senaryolarda, kendilerine biçilen rollerle elde etmeye çalışanların milli irade düşmanlığı işte budur.

- Demokrasinin kurallarıyla alamadıkları yetkinin, eskiden olduğu gibi gaspla kendisine teminini bekleyenler hiç kusura bakmasınlar, daha çok beklerler. 

- Şu dönemde sadece salgınla mücadele etmekle kalmıyor, Türkiye'yi küresel, siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz.

Bunları kendi çirkinlikleri ile başbaşa bırakıyoruz

- Kendi partileri içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, ahlâksızlık skandallarıyla yüzleşmeyenlere milletimiz ilk seçimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak bugünden görüyoruz. Bunları kendi çirkinlikleriyle baş başa bırakıyoruz.

Birlikte yazacak daha çok başarı hikayemiz var

- Biz Türkiye'nin kalkınması için yeni başlangıçların heyecanlarını yaşamaya devam edeceğiz. 29 Mart 2009'da işimiz hizmet gücümüz millet demiştik. 12 Haziran 2011'de istikrar sürsün Türkiye büyüsün hedef 2023 demiştik. 7 Haziran 2015'te 'Onlar konuşur AK Parti yapar' demiştik. 1 Kasım 2015'te 'Sen ben yok, Türkiye var' demiştik. 24 Haziran 2018'de 'Vakit Türkiye vakti' demiştik. 

Sizlerden daha fazla fedakarlık bekliyorum

- İnşallah 2023 seçimlerinde milletimizin karşısına çok daha büyük bir vizyon ve heyecanla çıkacağız. Çünkü biz Cumhur İttifakıyız. Çünkü biz AK Partiyiz. Çünkü biz milletin bağrından çıkmış bir hareketiz. İnşallah milletimizle birlikte yazacak daha çok başarı hikayelerimiz var. Bu süreçte daha fazla gayret ve çok daha fedakarlık bekliyorum.