BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Trump'a bu soruyu sordu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Trump'a PKK/YPG ve ANTIFA bir araya gelişini sordu.

Abone ol

Erdoğan görüşme ile ilgili TRT canlı yayınında yaptığı açıklamasında ise "PKK, YPG gibi ve bunların da ANTIFA denilen terör örgütüyle Amerika'da bir araya gelişleri manidar. Bunu söyledim Sayın Trump'a. Trump, ANTİFA konusuna hakim olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığından açıklama
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan şiddet ve yağma olaylarının arkasında olan unsurların Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüyle işbirliği içerisinde olmasından duydukları endişeyi muhataplarıyla paylaşmışlardır. İki lider, denizden komşumuz olan Libya'nın barış ve istikrara kavuşturulması noktasında yakın işbirliklerini sürdürmeyi kararlaştırmışlardır." denildi. 

Beyaz Saray'dan açıklama
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın, telefonda Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz dahil olmak üzere önemli ikili ve bölgesel konuları görüştüğünü duyurdu.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Görüşmede iki liderin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yenilmesi ile ABD ve Türkiye'nin ekonomilerinin tekrar faaliyete geçmesi için son çabaları ele aldığı aktarıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ordu'da 2 büst daha meydandan kaldırıldı! Diriliş Ertuğrul büstüyle olay olmuştu
Foto Galeri Ordu'da 2 büst daha meydandan kaldırıldı! Diriliş Ertuğrul büstüyle olay olmuştu Galeriye Gözat