BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Berfin Özek kararına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da atama töreninde konuştu. Erdoğan kadına yönelik şiddette önemli mesajlar verdiği konuşmasında, Berfin Özek örneğini vererek, mahkemenin verdiği karara sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamuya atamasına ilişkin yapılan törende gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

2002'den bugüne kadar kamuya yerleştirdiklerimizin sayısı 29 bine ulaştı. Hiçbir zaman engelli kardeşlerimize duyarsız olmadık. Engellilere sahip çıkıyor, kendilerini en iyi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Devlet ve millet arasındaki ilişkiler tek parti döneminde, insanına tepeden bakan bir anlayış hakim oldu. Engelli memur sayısı bizden önceki döneme göre 10 kat artarak 56 bin 500'e ulaştı. 

Hukuku eşittir kanun değildir

Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gözü gidiyor. Kanunun en yüksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz söyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize böyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin. 


Kadına şiddet olgusu ile aile kurumuna saldıran bir oluşum meydana geldi. Türkiye'deki kadın cinayetleri vakası Avrupa'nın yarısı kadar. Dünya ortalamasının 3'te 1'i kadar.

Sitene Ekle