BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelini ağır ödeyecekler!

BALIKESİR'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa ülkelerine yüklendi. Erdoğan, 'Bedelini çok ağır ödeyecekler' diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Hollanda'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız bir hanımefendiyi arabanın içine mahkum ettiler. Kendi toprağımız olan başkonsolosluğa sokmadılar. Avrupa öyle bir hale geldi ki bitti tükendi ama bedelini çok ağır ödeyecekler'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Balıkesir bugün bir başka güzel. Kuvayi Milliye Meydanı bir başka güzel. 2 yıllık hasretin ardından tekrar Balıkesir'de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Balıkesir yeni eserlerle projelerle ilerlemeye gelişmeye devam ediyor. Bakanlarımızın yanında büyükşehir belediyelerimiz ve ilçe belediyelerimizde sizin için var güçleriyle çalışıyor. Bugün de toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 281 trilyon olan 78 ayrı projenin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Balıkesir tarih ve medeniyet şehridir. Yine Balıkesir 15 Temmuz'da 3 kardeşi darbeciler tarafından şehit edilmiş bir şehrimizdir.

Geçtiğimiz 14 yılda Balıkesir'e 23 katrilyonluk yatırım yaptık. Az önce Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Bey burada nereden geldin dedim İstanbul'dan karadan gelmiş '1,5 saatte geldim' dedi. Hale bak İstanbul-Balıkesir 1,5 saat. Nereden nereye? Yollar artık jilet ya, sıcak asfalt. Her taraf pırıl pırıl. Bastırıyorsun geliyorsun. 16 Nisan yaklaşıyor 10 günümüz kaldı. 10 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

''AVRUPA TÜKENDİ AMA BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER''

Kimler 'Hayır' diyor? Kandil, İmralı, Pensilvanya onlar 'Hayır' dediğine göre burada bir sıkıntı var. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Bütün buralardan hareketle notu vereceğiz. Biz onlarla beraber yürüyemeyiz. 'Siz Hayır diyenlere terörist mi diyorsunuz?' Kılıçdaroğlu öyle diyor ben böyle bir şey hiçbir yerde demedim. Hayır diyenlere de anlayış gösteririz ama onlara da doğru olanı söyleriz. FETÖ yurtdışındaki militanları vasıtasıyla tüm imkanları bu yolda seferber etti. Taşeronları sonuç alamayınca kendileri devreye girdik. Avrupa'da bakalarımıza olmadık terbiyesizlikleri yaptılar. Bakanlarımıza milletvekillerimize kapılar kapatılırken terör örgütü militanlarını baş tacı ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız bir hanımefendiye arabanın içine mahkum ettiler. Kendi toprağımız olan başkonsolosluğa sokmadılar. Demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımıza saldırıp onları acımasızca yerlerde sürüklediler. Avrupa öyle bir hale geldi ki bitti, tükendi ama bedelini çok ağır ödeyecekler. Bu süreçte yüzyıllardır savunduklarını iddia ettikleri ne varsa hepsi yerle yeksan oldu. Şunu açık ve net söylüyorum. Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa demokrasi, insan hakları ve özgürleri değil baskının, şiddetin, Nazizmin merkezidir bunu böyle biliniz. Irkçı partiler, Avrupalı liderleri, yönetimleri adeta parmaklarında oynatıyor. Avrupa'nın artık ne dünyaya ne de bize söyleyecek sözü kalmıştır.

''FETÖ'YE KOLTUK BORCUNU ÖDEME DERDİNDE''

Ana muhalefet partisi içlerinde yıllardır biriktirdikleri ne kadar kin varsa hepsini birden ortaya koyuyorlar. Bir tane kendini bilmez çıkmış evet diyenleri İzmir'de denize dökmekten bahsediyor diğer hem de CHP'nin eski genel başkanı hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz diyor ana muhalefetin başında zat ise FETÖ'ye koltuk borcunu ödeme derdinde Pensilvanya'dan kulağına fısıldanan iddiaları ortaya atıyor. İnsanda biraz akıl izan olur.

İDAM TARTIŞMASI

16 Nisan hallolduğu anda parlamentoya gelecek Kılıçdaroğlu evet derim diyor inşalla orada da çakmaz bu bana geldiği anda bunu onaylarım.

Dün akşam bir televizyon kanalında utanmadan cumhurbaşkanı da başbakan da 15 Temmuz olayını darbe girşimini örtmek istiyorlar diyor. Ben sana avukatlık vekaleti verdim mi ya? Şu anda cezaevlerinde bu kadar darbe ile ilgili kişiler var. Binlerce kişi var. Bunları sen mi aldın içeri yoksa biz mi aldık? Bunlar yargılanacaklar ve yargı bunların hakkında karar olarak ne verecekse bedelini ödeyecekler. İnsan utanır.

7 Ağustos Yenikapı buluşmasında ben bu beyefendiye (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) davet yaptım bize katılamayacağını bildirdi. Ardından baskı baskı baskı cuma günü son gün haber katılacağına dair geldi. Dürüst oldu yalan makinasısın sen. Her eline tutuşturulanı belge zannedersen sözünü bitirmeden mahcup olursun. 'Meclis'in yetkileri elinde alınıyor' diyor yalan söylüyor.

18-19-20-21-22-23-24 gençlerimizin oy kullanmasına karşı çıkıyorlar mı? Çıkıyor. Şimdi diyor biz buna karşı çıkmıyoruz parlamentoya girdiği andan itibaren ömür boyu maaş almasına karşı çıkıyoruz veya askere gitmemesine karşı çıkıyoruz diyor. Parlamento üyeliğine saygısızlık yapıyor. Neden? Parlamento üyeliği de en az askerlik kadar saygındır. Oraya gelen gençlerimiz vatani görevi yapmaya gelmiyorlar mı? Bununla ilgili gerekirse daha farklı yasal düzenleme de yapılabilir. Nasıl ki bedelli askerlikle ilgili bir bedel konuluyorsa buna yönelik de bir şey yapılır. Buların hepsi yasal düzenleme ile olur. Ama onu gerekçe göstererek engellemeye kalkma zaten engelleyemeyeceksin. Millet kararını verdi.''