BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan İdlib katlamı açıklaması sus pus oldular!

KİLİS'te referandum çalışmalarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, İdlib'deki kimyasal saldırıya ilişkin konuştu. Yıldırım, Suriye'de işlenen savaş suçlarına karşın dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İdlib'deki kimyasal saldırıyla ilgili olarak "Bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu" dedi.

Yıldırım, Kilis'te düzenlenen mitingde halka hitap etti.

İdlib'deki kimyasal saldırıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Daha iki gün önce Suriye'de bir seferde 100'ü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk, gözleri açık, yüzleri gülümseyen, hiçbir şeyden haberi olmayan bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu" dedi.

Yıldırım konuşmasında şu mesajları verdi: 

"Bazıları hayır diyor. Hayır kampanyasını kim yapıyor, PKK, DEAŞ, FETÖ. 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar akılları başlarına gelmemiş tekrar hayır kampanyası yapıyorlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen partisinin Kilis mitingine katıldı. Yıldırım, otobüsten vatandaşları selamladı. Yıldırım'ı Kilis'li esnaf esprili bir pankartla karşıladı.

"BIRAK BUNLARI DA BİRAZ ÇALIŞ"

CHP'nin de hali pek parlak değil. Onlar da hayırcıların arkasına takılmış, nereye gittikleri belli değil. Bugün de bir yerde demiş ki, 16 Nisan'da evet verirseniz tarlalarınız arazilerinize Recep Tayyip Erdoğan el koyacak. Allah Allah. İnsanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz? Kahvecilerle bir araya geliyor, kahveleriniz kapanacak sakın evet demeyin diyor. Muhtarlarla bir araya geliyor, muhtarlıklar kapanacak diyor. Bu kadar yalan dolan olur mu? Sen bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsun. Bırak bunları da biraz çalış. 

Diyor ki tek adam. Patron millet olursa tek adam olur mu? Beğenirseniz iki dönem seçersiniz. Padişahlık mı bu? Hizmet yaparsan karşılığını göreceksin. Bunların işi gücü yalan dolan korkutma tehdit.

"PARALEL DEVLETLER OLMAYACAK"

Yeni idare sisteminde paralel devletler olmayacak, çeteler olmayacak. Yeni idare sisteminde sıfır sorumlulukla yüzde yüz yetki sahibi olunmayacak ve böylece Türkiye zaman kaybetmeyecek, bölgesinde daha güçlü hale gelecek. Sadece Türkiye'deki sorunların değil, Suriye'deki, Irak'taki, bölgemizdeki her türlü sorunun da üstesinden geleceğiz."