BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kenan Rifai sempozyumu 'Rahmet Kapısı' olarak kitaplaştı

Birçok değerli akademisyen ve yazarın bildirilerinden oluşan Uluslararası Kenan Rifâî Sempozyumu Bildirileri “Rahmet Kapısı” adıyla Nefes Yayınevi’nden çıktı

Abone ol

Birçok değerli akademisyen ve yazarın bildirilerinden oluşan Uluslararası Kenan Rifâî Sempozyumu Bildirileri  Rahmet Kapısı adıyla Nefes Yayınevi’ nden çıktı.

Nefes Yayınevi’ nden çıkacak sempozyum bildiri serisinin ilk kitabı olan bu eser ; TÜRKKAD Istanbul Şubesi, Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin birlikte düzenledikleri Rahmet kapısı başlıklı Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu’ nda sunulan bildiri metinlerini içermektedir.

Büyük mutasavvıf Kenan er-Rifai Hazretleri’ ni anlayabilmek maksadıyla düzenlenen sempozyumda bildiri sunanlar arasında Süleyman Uludağ, William Chittick, Osman Nuri Küçük, Semih Ceyhan, Mustafa Kara, Mustafa Tatçı, Sadık Yalsızuçanlar gibi birçok değerli Türk ve yabancı yazar ve akademisyen bulunuyor.

Sempozyumun açılış konuşmacılarından mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut’ un sözleriyle ; asrın, hatta yüzyılların en büyük mutasavvıflarından bir tanesi, tevhid anlayışının sultanı, Peygamber yolunun yolcusu bir büyük mürşid-i kâmil Kenan er-Rifâî Hazretleri... Onun dünyaya yayılışını kendi ağzından dinlersek; “İndifâ eden bir yanardağın lavlarını tutacak bir el ayası bulunmadığı gibi, tasavvufun, özellikle İslâm tasavvufunun yeryüzüne akmasını önleyecek hiçbir kuvvet-i kudret yoktur.” 

Kerim Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı, Kerim Vakfı 2013 yılında halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören bir bakışla Cemâlnur Sargut öncülüğünde kurulmuştur. Vakıf, İslâm'ın yaşam biçimlerinden biri olan tasavvufun günümüz sorunlarına birebir cevap verebilen, insanı madden ve mânen sıhhate kavuşturan ahlâk anlayışını, insanlar arasındaki din, dil, ırk ve kültürel farklılıkları hoşgören eşsiz yaklaşımını anlamak ve tanıtmak için çalışmalarda bulunmak hedefini taşımaktadır. Ayrıca vakıf, toplumun refah ve mutluluğunu artırmayı hedeflemiş, yüksek ahlâklı, yenilikçi, devrin bilgisini hâiz ve tasavvufu yaşayarak öğreten aydın bir nesil yetişmesi için, ülkemizin eğitim, kültür ve sağlık düzeyini yükseltici girişimlerde bulunacak, bu amaçla resmî ve özel kuruluşlarla işbirlikleri geliştirecektir.