BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna Ölmez'e verdiği sözü tuttu; depremzede çocukları hastanede ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremin 248. saatinde enkaz altından sağ olarak kurtarılan Aleyna Ölmez'i telefonla arayarak ziyaret etme sözü vermişti. Sözünü tutan Erdoğan, hastaneye giderek Aleyna ve 5 depremzedenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Erdoğan, yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonucu enkaz altından 248 saat sonra kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Erdoğan, “İnşallah en yakın zamanda bir arada oluruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun kızım” demişti.

Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, tedavisi devam eden Aleyna Ölmez'i ziyaret etmek için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'ne gitti.

Erdoğan, Aleyna'nın yanı sıra 5 depremzedenin sağlık durumu hakkında da doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.

Buradan başka hastaneye gidiyor

Erdoğan hastane çıkışı vatandaşlarla da uzun bir süre sohbet etti.  Erdoğan'ın buradan Etlik Şehir Hastanesi'ne giderek diğer depremzede vatandaşları ziyaret edecek.

Aleyna'nın sağlık durumu nasıl?

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, enkaz altından 248 saat sonra kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in tedavisiyle ilgili, "Morali de yüksek, genel durumu da iyi. İnşallah bugünde servise çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

"Ağrın var mı kızım?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Aleyna'yı telefonla arayarak “Ağrın var mı kızım?” diye sormuştu. Aleyna “Çok hafif. Atlattım” yanıtını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Elhamdülillah. Biliyorsun, hastaların duası makbuldür. Senin ismin de çok güzel. Cumhurbaşkanlığında çalışma odamda senin bu isminle ‘Aleyna’ levhası var” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi'ne geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri de ziyaret etti. Ankara Etlik şehir Hastanesi kampüsünde yer alan Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Erdoğan, yaralıların sağlık durumu hakkında da doktorlardan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Etlik Şehir Hastanesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıma neden olduğu Hatay’da enkaz altından 3’üncü günde çıkartılan 14 yaşındaki İnci Aşit ve Adıyaman’da kaldığı enkazın altından 3 gün sonra Zonguldaklı madenciler tarafından kurtarılan Songül Göksu yer aldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Görenler ilk başta TV ünitesi zannediyor, deprem korkusuyla evine bakın ne yaptı
Foto Galeri Görenler ilk başta TV ünitesi zannediyor, deprem korkusuyla evine bakın ne yaptı Galeriye Gözat