BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.448,55
HABER /  GÜNCEL

Cumadan sonra donacağız!

Bir hafta boyunca tüm bölgeler yağmur altında kalacak ve havalar 10 derece soğuyacak

Abone ol

Bir hafta boyunca tüm bölgeler yağmur altında. Şiddetli yağış bütün bölgelere uğrarken, hava sıcaklığı 10 derece düşecek. İstanbul hafta sonuna kadar şiddetli yağmur alıyor.

Hava sıcaklığı; bugün ve yarın yağış alan yerlerde azalırken çarşamba ve perşembe günü biraz artacak, ancak cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede yeniden düşecek. Perşembeye kadar en düşük hava sıcaklığı İstanbul ve Ankara'da 13, İzmir 11, Antalya ve Trabzon 21, Adana 20, Erzurum 9 ve Diyarbakır'da 15 derece olacak...

Yurdun tamamında görülecek sağanak yağışlar, Marmara’nın batısı, kıyı Ege ile Akdeniz bölgelerinde etkili olacak. Yağışların etkili ve sürekli olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALACAK İLLER

Yurdun büyük bölümünde yarın da devam edeceği tahmin edilen yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Sakarya, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Mersin başta olmak üzere Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili ve sürekli olacak.

GÜN GÜN HAVA DURUMU

BUGÜN Türkiye'nin tamamı yağış alıyor. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Kayseri-Malatya çevresi ve Zonguldak-Bolu hattında etkili yağmur bekleniyor...

YARIN yine tüm bölgeler yağmurlu... Trakya ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurtta devam edecek yağışların, Bolu-Kütahya çevresinde yer yer kara çevirecek. Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum-Kars bölüm dışında tüm yurtta şiddetli yağmur var...

ÇARŞAMBA günü Doğu Marmara (İstanbul), Karadeniz, Ankara-Kütahya arası, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Sivas çevresinde yağışlar devam ediyor.

PERŞEMBE günü yeni bir yağışlı hava geliyor... Yeni yağış dalgası Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara-Eskişehir hattında etkili oluyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Mardin civarındaki yağışlar sürüyor...

CUMA günü yine tüm Türkiye yağmur altında... Yağışlar Bolu-Afyon arası ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kara dönüşecek.

HAVALAR SOĞUYOR, KIŞ KAPIDA

Hava sıcaklığının ise Salı günü doğu bölgelerde, Çarşamba günü yurdun batı kesimlerinde artması, Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Rüzgarın da bu akşam saatlerinden sonra özellikle Salı günü kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve iç kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerinden orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, kuvvetli rüzgarla birlikte etkisi ve sürekli olması beklenen sağanak yağışların oluşturacağı sel, su baskını, taşkın gibi durumlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarının önemine de işaret edildi.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte bugün başlayan sağanak yağışın bu geceden itibaren poyrazla birlikte etkisini artıracağını, özellikle İstanbul Boğazı çevresi ile Avrupa yakasında bu gece ve yarın sabah saatlerinde etkili olacağını bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Marmara Bölgesi’nin tamamında yağışların artarak devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Yağışlar bu geceden itibaren Marmara’nın güney ve doğusunda kuvvetli poyrazla birlikte etkisini artıracak. Özellikle Boğaz çevresi ile Avrupa yakasında bu gece ve yarın sabah saatlerinde etkili olacak.

Hava sıcaklıklarının yarın sağanak yağışlı 15-13 derece, Çarşamba günü yağmurlu 12-14, Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 11-17 derece olması bekleniyor. Çarşamba günü yağışlar etkisini azaltacak. Marmara Bölgesi, Perşembe akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Hava sıcaklığı Cuma günü 8 dereceye kadar düşecek. Hafta sonu Marmara genelinde sıcaklıklar 10 derece olacak." Yıldırım, İstanbul’da öğle saatlerine kadar Bahçeköy ve Göztepe’de metrekareye 3 kilogram, Sarıyer ve Atatürk Havalimanı’nda 4 kilogram, Kumköy’de (Kilyos) ise 6 kilogram düştüğünü belirtti.

Mustafa Yıldırım, denizci ve balıkçıları poyraz fırtınası nedeniyle bu gece ve yarın dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Pazartesi günü; güney ve batı, Salı günü güney, iç ve batı, Çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili ve sürekli olması beklenen sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara (Sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısı yaptı.