BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.429,60
HABER /  DÜNYA

Bushun seçim kozu Irak

George W. Bush, rakibi Demokratlar'ı Irak ile ilgili hiçbir plana sahip olmamakla suçladı.

Abone ol

ABD'de, kongre seçimlerine 8 gün kala Cumhuriyetçi başkan George W. Bush, rakibi Demokratlar'ı Irak ile ilgili hiçbir plana sahip olmamakla suçladı.

George W. Bush, Irak'ta 1 ayda ölen ABD askerlerinin sayısının 100'ü aştığı bir günde Georgia eyaletindeki Statesboro'da halka hitaben yaptığı konuşmada, Demokratlar'a yüklendi ve ''Demokratlar'ın hedefi Irak'tan ayrılmak, Cumhuriyetçiler'in hedefi ise Irak'ta zafer kazanmak'' dedi.

Bush, ''Demokratlar'ın Irak'ta zafer için planlarına dikkat ederseniz, böyle bir planlarının olmadığını görürsünüz. Irak, teröre karşı savaşın ana cephesidir ama onların zafer için bir planı bulunmuyor'' diye konuştu. Demokratlar arasında görüş ayrılıkları bulunduğunu da ileri süren Bush, ''Onlar tek bir noktada anlaşıyor: İş sona ermeden Irak'tan ayrılmak'' dedi.

Demokratlar, 7 Kasım'da yapılacak seçimleri, Irak hakkında ve Bush'a karşı bir referandum olarak görüyor. Irak politikasıyla ilgili bir yön değişiminden yana olan Demokrat liderler, bu değişikliğin, ABD birliklerinin bu ülkede görev yapmasının sürmesi hakkında mı, yoksa ülkenin siyasal geleceği hakkında mı olması gerektiği konusunda görüş ayrılıkları sergiliyor.