BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'dan acı haber! 1 şehit

Hakkari'de çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. İmralı görüşmelerinin hemen akabinde bu saldırının olması görüşmeleri sabote ihtimalini akıllara getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - İmralı ile görüşmelerin başladığı bir dönemde yine silahlar devreye girdi.

1 ASKER ŞEHİT 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi’ne bağlı Karataş Jandarma Karakolu’na açılan ateşle 1 asker şehit oldu. Güvenlik güçleri, teröristlerin konuşlandığı bölgeye yoğun top atışı yaptı. 12 terörist öldürüldü.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, dün akşam saatlerinde Irak topraklarından Çukurca İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığını söyledi. Vali Alimoğlu, açılan ateşle 1 askerin ağır yaralandığını daha sonra şehit olduğunu söyledi.

Kar yağışı ve sisin etkili olduğu bölgede konuşlu bulunan güvenlik güçleri PKK’lı olduğu değerlendirilen grubun bulunduğu bölgeye yoğun top atışı yaptı. Akşam saatlerinde başlayan top atışları ve silah sesleri bir süre devam etti. Bölgede arama-tarama operasyonu sürdürülüyor.

İMRALI GÖRÜŞMELERİNE SABOTAJ MI?

Saldırının zamanlaması dikkat çekici. Uzun süredir bölgeden çatışma ya da şehit haberi gelmezken, MİT-Öcalan görüşmelerinin medyaya yansımasının ardından karanlık eller yine düğmeye basmış gibi.

Öcalan da görüşmeden sonra sabotajlar olabileceğine dikkat çekmişti. Ne zaman ki Kürt sorununu çözmede önemli adımlar atılsa bu tür saldırılar devreye giriyor. Haliyle de bu son saldırı imralı görüşmelerine sabotaj gibi okunuyor.