BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Alkolik kadının çarpıcı itirafları

İstanbul’da yaşayan 36 yaşındaki Çiğdem Sönmez, 13 yaşında başladığı alkolden kurtulmak için büyük çaba sarf ediyor.

Abone ol

Sönmez, alkol kullananların en büyük hatasının ‘ben bağımlı olmam’ düşüncesine kapılmak olduğunu söylüyor.

Hayatının 15 yılını alkol kullanarak geçiren genç kadın, insanların yaptığı hatalardan ders alması gerektiğine işaret ediyor. Bağımlılıkta kurtulmak için zaman kaybetmemek gerektiğini dile getiren Sönmez, kendi sürecini şöyle anlatıyor:

“İyileşmeye karar verdim ve araştırma yapmaya başladım. Psiko Akademi ile tanıştım ve hayatım yeni bir yaşam şeklini seçmemle birlikte buradan aldığım danışmanlık hizmeti ve hayatıma sağlık katan refleksoloji ile tanışmış oldum. Bu tanışma sonrasında hem akıl ve şuur hem de fizyolojik sağlığıma kavuştum. Tüm bunlar bana cesaret verdi ve geleceğe dair umudum yeniden yeşerdi. Yarım bıraktığım birçok şeyi tamamlamaya başladım. Okul, iş, sosyal çevre, aile, hepsini sırasıyla yeniden kazanmaya başladım.”

Bağımlılıktan kurtulmak için destek görmenin şart olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Yoksunluk dönemi başlarda çok zor geçti. Daha sonra düzenli olarak aldığım tedavi yoksunluk dönemimde bana büyük destek sağladı. Bu süreci çok uzun zamanda atlatanlar var vücut bir türlü alkolden arınamıyor. Refleksoloji sayesinde ben bu süreci rahat geçirdim diyebilirim çünkü öncesinde çok sıkıntı çekiyordum. Bırakmak kolay demiyorum ama destek tedavilerin yardımı çok büyük.”