BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler o yardımları bakın ne yapmış!

Ve sonunda bunu da gördük. Vanlı depremzedeler için toplanan yardımlar Mersin'de BDP'liler tarafından pazarda satıldı

Abone ol

Mersin'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Vanlı depremzedeler için toplanan yardımlar pazarda satılırken ele geçirildi.

Yardımların saklandığı 2 depoya baskın yapan ekipler bin 128 çuval kıyafet, battaniye ve nevresim ele geçirdi. Depoyu kiraladığı iddia edilen BDP Akdeniz İlçe Yönetim Kurulu üyesi A.K., ise toplanan yardım malzemelerini pazarlarda sattıklarını itiraf etti.

screen-shot-2013-01-08-at-10.45.04-am.png

2011 yılında Van'da meydana gelen depremin ardından BDP tarafından depremzedeler için Mersin'den toplanan yardımlardan bir kısmı depolara saklandı.

Yardım malzemelerinin pazarlarda satıldığı ihbarını alan emniyet ekipleri Güneş ve Şevket Sümer Mahallesi'ndeki iki ayrı depoya baskın yaptı.

Polis, iki ayrı depoda bin 128 çuval kıyafet, battaniye ve nevresim ele geçirdi.
Ele geçilen malzemelere savcılık tarafından el konulurken söz konusu iki depo mühürlendi.

DEPREM MALZEMELERİ

Depoya düzenlenen baskında polislerin sorularını yanıtlayan BDP Merkez Akdeniz İlçe Yönetim Kurulu üyesi A.K., şunları söyledi: "Bu malzemeler deprem için toplanan malzemelerdir. Geçe sene BDP Akdeniz İlçe teşkilatı adına toplanmıştı. Bir kısmı gönderildi. Kalanlar bunlar. Buranın sorumlusu şimdilik benim.. Cuma, cumartesi pazarına çıkarıyoruz. Para ile satıyoruz. Buranın kirasını çıkarıyorduk. Mağdur aileler var. Onlara da veriyoruz. Nakil yaparken ki masrafımızı karşıladık. Pazarlarda satıyoruz. Fakirlere verirken makbuz falan vermiyoruz."

A.K., polise verdiği ifadesinin ardından serbest bırakılırken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.