BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da köylüler isyan etti

Çukurca'nın Irak sınırında inşa edilecek karakolu protesto eden köylüler, sloganlar atarak karakolün önüne kadar yürüdü.

Abone ol

Hakkari’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nde bir grup BDP’li, Karataş Karakolu’na yürüyerek basın açıklaması yapıp yeni inşa edilecek karakolları protesto etti.

Çukurca BDP İlçe binası önünde toplanan aralarında BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç’un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, araçlarla Çetin Doğan Köprüsü’ne geldi. Buradan ’Ölüm kalesi istemiyoruz’, ’Karakola değil barışa yatırım’, ’Karakol değil barış istiyoruz’ dövizleri taşıyan göstericiler, ’PKK halktır halk burada’, ’Karakol yapan eller kırılsın’, ’Selam selam İmralı’ya bin selam’ sloganları atarak karakol önüne kadar yürüdü.hakkari.jpg

NEDEN BU KADAR ASKER DAĞLARDA GÖREV YAPIYOR?

Burada BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç, basın açıklamasını okudu. Başlatılan barış sürecini desteklediklerini belirten Tunç, "Her annenin döktüğü gözyaşı aynıdır. Bu nedenle anneler artık ağlamasın. Anneler gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Kürt halkından tek taraflı fedakarlık beklemek vicdansızlıktır. Daha güzel ve özgür bir coğrafya bırakmak yerine, burada savaş kuleleri inşa ediliyor. Çözüm sürecinde bu kulelerin inşası Kürt halkında derin endişelere neden oluyor. Madem çözüm ve barış deniliyor neden bu savaş kuleleri inşa ediliyor. Neden bu kadar asker bu dağlarda görev yapıyor. Bizler bu kulelerin yapımına karşıyız. Kulelerin yapımı devam ederse karşısında duracağız" dedi.

Askerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.