BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Valilikte Kozakçıoğlu için tören

Eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu için İstanbul Valiliği'nde tören düzenlendi.

Abone ol

Sarıyer'deki evinde ölü bulunan eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, bir dönem görev yaptığı İstanbul Valiliği'nden törenle uğurlandı. Resmi törene Kozakçıoğlu'nun eşi ve çocukları da katıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Kozakçıoğlu'nun ailesine sabır diledi. Eski vali Saffet Arıkan Bedük ise, bu şekilde bir ölümü Kozakçıoğlu'na yakıştıramadığını söyledi.

Saat 10.00'da İstanbul Valiliği'nde düzenlenen törene Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire ve oğlu Ferhan Kozakçıoğlu ile kızları Faika Alan, Meral Özekici, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski valiler ve aile yakınları katıldı. Kozakçıoğlu'nun naaşı cenaze aracıyla valilik önünde hazırlanan tören alanına getirildi. Polis tören mangası tarafından alınan ve Türk Bayrağı'na sarılı olan naaş, tören yerine konuldu. Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire Kozakçıoğlu ve çocuklarının büyük üzüntü yaşadığı gözlendi. Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Çapkın, Başsavcı Turan Çolakkadı, aileye taziyelerini sundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bir dönem İstanbul Valisi olarak da görev yapan Kozakçıoğlu'nun ardından dua ettiklerini .belirterek ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Mutlu, "Kendilerini yakından tanımaktan ben de büyük bahtiyarlık duydum. Kıymetli valimiz bizlere ilgi ve alaka göstererek yardımcı oldu. Görevimizi hep başarıyla yerine getirme konusunda da hep yanımızda oldular. Kendisini çok saygın bir devlet adamı olarak tanıdım." dedi.

DÖNEM ARKADAŞI GÖZ YAŞLARIYLA ANLATTI

Kozakçıoğlu'nun okuldan dönem arkadaşı Ergün Türkeri de, duygu dolu bir konuşma yaparak arkadaşı Kozakçıoğlu'nu göz yaşlarıyla anlattı. Kozakçıoğlu'nun çalıştığı insanlara karşı mert ve adaletli davrandığını belirten Türkeri, planla ve özverili çalışması yanında müthiş bir koordinasyon gücüne de sahip olduğunu söyledi.

Kozakçıoğlu'nun profesör olan kızı Meral Özekici ise, babasının ardından duyduğu büyük üzüntüyü anlattığı konuşmasında babasını çok sevdiği vatan toprağının kollarına bıraktıklarını söyledi. Özekici, "Onu daima yaşatarak cennette buluşacağımız günü bekliyorum. Nurlar içinde yat. Rabbim yar ve yaranın olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Kozakçıoğlu'nun ruhu için dua edildi. Duanın ardından tören mangası tarafından alınan cenaze bir süre taşınarak valilik önündeki cenaze aracına konuldu. Vali Mutlu ve Kozakçıoğlu Ailesi, cenaze aracına kadar taşınan naaşa eşlik etti. Dönem arkadaşları da tören mangası ile bir süre tabutu taşıdı.

BEDÜK: ÖLÜM ŞEKLİNİ KOZAKÇIOĞLU'NA YAKIŞTIRAMADIM

Törene katılan eski vali ve milletvekili Saffet Arıkan Bedük de, kendisine en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde Olağanüstü Hal Bölge Valiliği yaparak Kozakçıoğlu'nun önemli hizmetler verdiğini anlattı. Bedük, "Ben kendisine intiharı yakıştıramıyorum. Onun kişiliğini, şahsiyetini bilen bir kişi olarak, tabi o zamanki ruh halini bilmiyorum, dolayısıyla vefatını büyük bir üzüntü ile karşıladım. Yapacak bir şey yok. Tespitler bu yönde, kabul edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Törenin ardından Kozakçıoğlu'nun naaşı, cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

cenaze.20130525160725.jpg