BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Hava aydınlandı hasar ortaya çıktı

Başakşehir'de bulunan bir tekstil fabrikasında saat 23.45 sıralarında yangın çıktı. Yangında can kaybı olmadı.

Abone ol

Başakşehir'de iplik fabrikasında çıkan yangın, sabah saatlerine kadar devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla kontrol altına alınan yangının ardından itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte maddi hasarın büyüklüğü de ortaya çıktı.

Atatürk Caddesi'nde 3 bin metrekarelik alana kurulu olan iplik fabrikasında çıkan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Tamamen yanan fabrika kullanılamaz hale geldi. Savaş alanını andıran olay yerinde çok sayıda itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

"ELYAFI 3 DAKİKA İÇİNDE SÖNDÜREMEZSENİZ, BÖLGEYİ TERK ETMEK ZORUNDASINIZ"

Yanan fabrikaya yakın bölgede bulunan bir işyeri sahibi, olayla ilgili bilgi verdi. Yangının, arızalı olan ve olaydan 8 saat önce montajı yapılan trafonun alev almasıyla çıktığını iddia eden Tufan Bitlis, “Yangın, saat 23.00 sıralarında trafonun altındaki ipliklerin alev alması sonucu başladı. Trafoda kısa devre oldu. Kısa devre olduktan sonra trafonun altındaki iplikler yanmaya başladı. Elyaf fabrikasıydı. Elyafı da 3 dakika içinde söndüremezsen bölgeyi terk etmek zorundasın. Saniyede 40 metre yanar bu madde. O kadar tehlikeli bir madde olduğu için birden bire alev alıp sabah saat 06.00’ya kadar devam etti. 40 kişi çalışıyor burada. Gece vardiyasının ustabaşısının uyanıklığı sayesinde can kaybı olmadı. Trafo iki gün önce arızalıydı. Dün trafo montajı oldu. Montaj olduktan 8 saat sonrada alev aldı zaten. İtfaiye ekipleri zamanında yetişmese bu yangın çok yayılabilirdi. Çevredeki binalara sıçramasını önlediler” diye konuştu.

yangin.20130525141016.jpg