BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

Efendi gibi iç, efendi gibi yat

Alkol düzenlemesinin mimarı olarak gösterilen AK Parti'li Cevdet Erdöl, eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Sağlık Danışmanı ve teklifin fikir babası AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, alkol yasağı kapsamının genişletilmesinin dini anlayışa dayandırıldığı iddialarına yanıt verdi. Akşam gazetesinde yer alan haber şöyle:

DAYATMA YOK

- Tüketimde sınırlama getirmiyoruz. İçkinin içilmemesi yönünde dayatmada bulunmuyoruz. Ama içeceksen, evinde, belli yerlerde, belli zamanda iç diyoruz. Efendi gibi iç, efendi gibi yat.

DİNE GÖRE HAREKET EDECEKSEK TÜMDEN YASAKLAMAMIZ GEREKİR

- Kuran'da içki haram. Dini kaidelerle hareket etsek, alkolü tümden yasaklamamız gerekir. Kuran’ın hükmünü uygulamayan insanlara birkaç maddelik değişiklik ile yasak getirmek ne kadar mümkün! Pazar günü içki satışının yasak olduğu ABD, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde şeriat mı var? İstediği gün, istediğin saat ve yerde içki almak dünyanın modern ülkelerinde terk edilen bir anlayış.

NAMAZ SAATİNİ BİLMEDEN ELEŞTİRİYORLAR

- Alkol satışının 22.00’den sonra yasaklanmasını namaz saatine bağlıyorlar. Namaz saatini bilmeden eleştiri getiriyorlar. Namaz saati kışın nedir, yazın nedir, bilmeyen açıp, baksın takvime! Eleştiriler, art niyetli! İtibar etmeyin. 2008’den itibaren sigara yasağı koyduk. Kim ne zarar gördü?