BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet kanadında revizyon heyecanı

Türkiye'yi 'sıcak bir yaz' bekliyor. Hükümet ve Meclis kanadında 'revizyon' heyecanı yaşanacak.

Abone ol

AK Parti, Çiçek'le 2 yıl daha devam kararında. Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimleri de düşünerek kabine değişimi yapabileceği konuşuluyor.

Radikal'den Ömer Şahin AK Parti kulislerinin nabzını tutttu. 2014 sandık, 2013 yazı ise tercih yılı olacak.

İktidar ve muhalefet, yeni anayasa ve çözüm süreci yol haritalarını ortaya koyacak. Meclis kadroları, belediye başkan adayı hatta kabine tercihleri şekillenecek. Temmuz başında hükümet ve Meclis’i revizyon heyecanı bekliyor.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADI GEÇEN BAKANLARIN KENARA ALINABİLECEĞİ KONUŞULUYOR

Meclis’teki değişimlerle eşzamanlı bir kabine revizyonu da gündemde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mart ayındaki yerel seçimleri düşünerek dar kapsamlı bir değişime gidebilir. İsmi büyükşehirler için geçen bazı bakanların bu değişimle kenara alınabileceği söyleniyor. Erdoğan’ın bu adımı belki de 2014’teki kritik seçimler öncesi son hamlesi olacak. Son kabine revizyonu 10 ay önce yapılmıştı.

AK Parti’de başka siyasi partilerin elinde olan İzmir, Eskişehir, Edirne, Adana, Antalya gibi illerin adaylarını erken açıklama eğilimi de gözleniyor. Adayların belirlenmesinde bir süre önce başlatılan kapsamlı araştırma sonuçları etkili olacak.

Temmuz ayına kadar bitecek olan araştırma ile 81 il ve büyük ilçe belediye başkanlarının performansı ölçülüyor. Ayrıca, “Kimleri aday olarak görmek istersiniz” sorusuna cevap aranıyor.

Haberin tamamı için