BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Cudi'deki çatışmalarda '13 ölü'

Şırnak yakınlarında Cudi dağında dün başlatılan operasyonda ölen özel harekatçı polislerin sayısı bugün 6'ya çıkarken, 7 PKKlının da öldürüldüğü haberleri geliyor.

Abone ol

Türkiye'de Şırnak ili sınırlarındaki Cudi dağında PKK'ya karşı Nevruz'da başlatılan operasyonda ölen polis sayısı 6 ya çıkarken, çatışmalarda 7 PKK'lının da öldüğü yolunda haberler var.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı jandarma özel harekat timleri ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timlerinin düzenlediği Cudi dağındaki operasyona Sikorsky ve Kobra helikopterleri de katılıyor.

Harekatı yürüten güvenlik birimlerinin verdiği bilgilere göre dün ölen 5 özel harekatçı polise bugün de bir polis eklendi.

Güvenlik yetkilileri kaynaklı 7 PKK'lının öldürüldüğü ve 1 PKK'lının da yaralı yakalandığı yolundaki açıklamalar da basına yansıdı.

Öte yandan PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı (ANF) de 6 polisin öldüğü haberine yer veriyor ayrıca 8 özel harekat polisi ile 2 askerin de yaralandığını yazıyor.

Ancak ajans şu ana kadar PKK'nın kayıpları konusundaki haberleri doğrulamadı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin harekata ilişkin olarak Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlarken, yaralılar olduğunu söyledi ve "Olay yerindeki temasın hala devam ettiği, bir müddat daha devam edeceği anlaşıldığı için nihai duruma ilişkin başka bilgi verme durumumuz yok" diye konuştu.