BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  EKONOMİ

İzmir-İstanbul arası artık sudan ucuz

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından kara ve deniz ulaşımını birleştirmek amacıyla hayata geçirilen İDOBÜS, seferlere başladı.

Abone ol

İstanbul-Kabataş'tan sabah saat 06.00'da başlayan seferlerle Bursa'ya gelen yolcular, Güzelyalı'dan otobüslerle uğurlandı.

Ekonomik, konforlu ve zamandan tasarruf sağlayan bir yolculuk hedefleyen proje, vatandaşların beğenisin kazandı. Deniz otobüsünden inip Ege illerine gitmek için İDOBÜS'ün kendilerini bekleyen otobüsüne binen vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yolcular, proje sayesinde, İstanbul'un saatler süren trafiğine takılmadan şehirlerarası yolculuk yapacak hale geldiklerini söylediler. Özellikle de yaz aylarında Ege illerine gitmek için sürekli bu uygulamayı tercih edeceklerini belirten vatandaşlar, uygulama için yetkililere teşekkür etti. 8 Mart'ta satışa sunulan İDOBÜS biletlerinin 37 bin adedinin 12 günde tükendiği belirtilirken, 31 Mayıs tarihine kadar olan seferlerin biletlerinin de satışlarının sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL-İZMİR 6 BUÇUK SAATE İNDİ

İDO'nun, kara ve deniz ulaşımını birleştiren İDOBÜS modeliyle İstanbul-İzmir arası 6,5 saate indi. Projeye göre, her gün sabah 06.00'dan gece 23.59'a kadar Kabataş'tan Güzelyalı'ya karşılıklı 13 sefer düzenleniyor. Deniz otobüsü ile Güzelyalı'ya inen yolcular; İDOBÜS'lerle Balıkesir, Manisa ve İzmir'e götürülüyor. Kamil Koç ve Ulusoy firmalarının 20 araçlık filosuyla işe başlayan İDO, dinamik bilet fiyatlandırması sayesinde bilet fiyatlarını İstanbul-Bursa arası 1 TL'den başlayarak 25 TL'ye kadar, İzmir için ise 22 TL'den başlayan fiyatlardan satışa sunuyor.