BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fransa'da operasyon: Merah öldü

Fransız polisinin, bir haftada toplam yedi kişiyi öldürdüğü düşünülen kişinin evine girmek istemesi üzerine çıkan çatışmada zanlı öldü, en az iki polis yaralandı.

Abone ol

Fransız polisinin Toulouse kentinde üç ayrı saldırıda yedi kişiyi öldürdüğü düşünülen kişinin evine girmek isteyince çıkan çatışmada zanlının öldüğü, en az iki özel kuvvet polisinin yaralandığı bildiriliyor.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Merah'ın iki gündür evini kuşatma altında tutan polise "silahı elinde ölmek istediğini" söylediğini aktarmıştı.

Bakan, gece boyunca Merah'la konuşamadıklarını ve zanlının hala yaşayıp yaşamadığını bilmediklerini belirtmişti.

Merah'ın zemin kattaki evin içinde hareket etmediğini tespit ettikten sonra içeri girmek isteyen polis şiddetli ateşle karşılaştı.

Dün akşam evin bulunduğu bölgede üç patlama sesi duyulmuştu. Olay yerindeki gazeteciler patlamaların, Fransız komandoların pencere ve kapıya yerleştirdikleri bombaların patlaması sonucu meydana geldiğini söylüyor.

Bakan 'Umarım hâlâ yaşıyordur' demişti

Fransız Bakan, "Önceliğimiz onu yakalayıp adalete teslim etmek. Gece iki patlama sesi duyduk. Bunların ne olduğunu bilmiyoruz. Umarım hâlâ yaşıyordur" demişti.

23 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Muhammed Merah'ın Kuzey Afrika kökenli üç Fransız askerini öldürdüğü ve hafta başında bir Yahudi okuluna düzenlenen saldırının faili olduğu düşünülüyor.

Okula saldırıda 3'ü çocuk dört kişi ölmüştü.

Merah'ın kuşatma altındaki evi bu okula üç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

El Kaide militanı olduğunu belirten Muhammed Merah'ın dışarı fırlattığı tabancanın dışında elinde en az bir kalaşnikof ve bir mini-Uzi ile birkaç tabanca bulunduğu belirtiliyor.

Merah'ın bir süre Pakistan ve Afganistan'da kaldığı ve bomba yerleştirmekten dolayı Afganistan'da üç yıl hapis yattığı belirtiliyor.

Kapının arkasından ateş açtı

Operasyonun ilk anlarında çıkan çatışmada da iki polis memuru yaralanmıştı.

El Kaide üyesi bir mücahit olduğunu söyleyen kişi, polisin eve girmeye çalışması sırasında kapının arkasından ateş etmişti.

Merah, saldırıları Filistinli çocukların intikamını almak ve Fransa'nın Afganistan'daki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediğini söylemişti.

Fransız polisinin şüphelinin izini, saldırıda kullandığı motosikletini boyatmaya çalışması üzerine bulduğu belirtiliyor.