BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Kriz atlatıldı

Görevi Kasım'da devralan ve ekonomiye trilyonlarca euro pompalayan Mario Draghi bankanın aldığı önlemler sayesinde krizin en kötü evresinin geçirildiğini söyledi.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Euro bölgesinin krizin en kötü dönemini atlattığını söylüyor.

Draghi Alman Bild gazetesine verdiği beyanatta hala tehlike olduğunu ama krizin bankanın attığı adımlar sayesinde atlatıldığını kaydetti.

Mario Draghi Avrupa Merkez Bankası Başkanlığını geçen Kasım ayında devraldıktan bu yana bankacılık sistemine trilyonlarca euro pompalandı.

Draghi Alman gazetesine bu "etkili ilacın" tehlikelerinin de olduğunu kabul etti ama tehlikeli bir kredi daralması ve şirketlerin çökmesi ihtimallerinin güçlü olduğu hayati bir kriz döneminden geçilmesinin bu adımı gerekli kıldığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı artık ekonomiye yeniden güven duyulmaya başlandığı görüşünde.

Draghi "enflasyon, cari işlemler dengesi ve hepsinin üzerinde bütçe açıklarının tümü, mesela, Amerika Birleşik Devletleri'ninkinden daha iyi durumda" diye konuştu.

Kendisi İtalyan olan ve Almanya'da, para basma konusunda fazla rahat biri olarak yansıtılan Avrupa Merkez Bankası başkanının Almanya'nın en çok satan gazetesine konuşmayı tercih etmiş olması ise ilginç.