BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Kafatasının bir kısmı bacağında

Beyin ameliyatı geçiren çocuğun beyin basıncının düşürülmesi için kafatası kemiğinin ufak bir kısmı alındı.

Abone ol

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, isale hattı çalışmasında kullanılmak için ilköğretim okulu yakınında park içine konulan tonlarca ağırlıktaki boruların üzerinden düşen 10 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

Dokuların ölmemesi için bacağa bağlı kalacak olan kafatası kemiği, 3 ay sonra ameliyatla yerine nakledilecek.

Küçük çocuğu ölümün eşiğine getiren olay, Evren Mahallesi'nde meydana geldi. Hızırilyas Tepesi'ndeki içme suyu deposundan Yeni Yerleşim Bölgesine su götürmek amacıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından ihale yoluyla yaptırılan isale hattı için tonlarca ağırlıktaki borular kullanılıyor. İsale hattının geçtiği güzergaha bırakılan borulardan bir bölümü Evren İlköğretim Okulu yakınında çocuk parkının yanına konuldu. Üst üste bırakılan boruların üzerine çıkan 10 yaşındaki Eray Yılmaz, dengesini kaybederek baş üstü borunun üzerine düştü.

Başında çökme meydana gelen Yılmaz, ailesi tarafından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde, çocuğun beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Ameliyata alınan çocuğun kanaması, başarılı bir operasyonla giderildi. Beyin basıncını düşürmek için kafatası kemiğinin ufak bir kısmı alındı. Kafatası kemiği, dokuların yaşaması için bacağa yerleştirildi. Üç ay bacakta kalacak olan kemik, operasyonla yerine nakledilecek.

Hastanede tedavisi devam eden çocuğun babası Cemal Yılmaz, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, okul yanına hiç bir tedbir alınmadan bırakılan içme suyu borularının, az kalsın oğlunun ölümüne sebep olacağını söyledi. Boruların okul yanındaki çocuk parkı içine konulmaması için görevlileri uyardığını belirten Yılmaz, "Park alanına borular koyulurken onları uyardım. Buraya boruları koymayın. Burası okulun bahçesi, park alanı. Yarın burada çocuklar borunun altında kalır. Ezilir." dedim. Tekrar tekrar söylediğim halde kimse dikkate almadı. Her seferinde çocuklar o boruların üzerinde oyun oynuyor." diye konuştu.

Oğlunun boruların üzerinden kayarak düştüğünü ifade eden Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı: "Çocuğum, borunun üzerinden tepesi üstü düşmüş. Beyni ezilmiş. Eve kendisi geldi. Bana "Başım acıyor" dedi. Ben de 'eziklik var' diye acile getirdim. Tomografi çektiklerinde doktor "çocuğun beyin kanaması geçiriyor. Durumu çok kritik" dedi. Ben beynimden vurulmuşa döndüm. Ameliyat çok riskliydi."
Boruları park içine koyanlardan şikayetçi olduğunu dile getiren Yılmaz, "O borular orada durduğu sürece benim başıma gelen bir başkasının başına da gelir. Orası çocuk parkı değil, ölüm tuzağı. Çocuklar için çok tehlikeli. Bize bu sıkıntıyı yaşatanlardan şikayetçiyim." dedi.

Anne Havva Yılmaz ise çocuğunun yaralanmasına sebep olan boruları parka koyanların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Çocuğunun hayati tehlikesinin bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Ameliyat güzel geçti. Kafatası kemiğini aldılar bacağına koydular. Üç ay orada kalacak. Sonra kafasına yerleştirecekler."

Öte yandan, SASKİ yetkileri, konuyla ilgili araştırma başlatıldığını belirtti.