BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Çubukçudan sözleşmeli müjdesi

Bakan Çubukçu, eğitim sisteminde ikilik yaratan kadro meselesine resmen neşter vurdu. Sözleşmelilerin sevinci büyük!

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, şu anda görevlerinin başında bulunan sözleşmeli öğretmenlerin kademeli bir şekilde kadroya geçirilmesi üzerine Maliye Bakanlığı ile çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda çıkan haberlere ve kamuoyunda oluşan beklentilere netlik kazandırmak için açıklama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve bundan sonraki süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'na sözleşmeli yerine kadrolu öğretmen alınması yönündeki kararın Bakan Nimet Çubukçu'nun bizzat kendisi tarafından 24 Haziran 2009 Çarşamba günü TRT 3/GAP televizyonundan canlı olarak yayımlanan ''Gelecek Eğitimle Gelecek'' programında duyurulduğu kaydedildi.

Bakanlığın, şu anda görevlerinin başında bulunan sözleşmeli öğretmenlerin kademeli bir şekilde kadroya geçirilmesi üzerine çalışmalarını Maliye Bakanlığı ile görüşerek yürüttüğünün bildirildiği açıklamada, ''Bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde yeni sözleşmeli öğretmenlerin istihdamı yerine kadrolu öğretmenlerin alımı yapılmasına ağırlık verilecektir. Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden elde edilecek sonuçlar yine Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir'' denildi.