BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Çorum'da rehber öğretmen dehşeti! Ameliyatlı öğrenciyi bu hale soktu

ÇORUM'da bir ortaokulda görev yapan rehber öğretmen, oturduğu sırayı değiştirmediği gerekçesiyle kendisine gönderilen 7. sınıf öğrencisi Ceyhun E.'yi (13) darbetti. Darp raporu alan çocuğun ailesi öğretmenden şikayetçi olurken İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya ilişkin inceleme başlattı.

Abone ol

Olay, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Yavruturna Ortaokulu'nda meydana geldi. Öğretmen, iddiaya göre, 7'nci sınıf öğrencisi Ceyhun E.'den sınıfta oturduğu sıradan kalkıp, kız öğrencinin yer aldığı sıraya oturmasını istedi. Bunun üzerine Ceyhun E., sırasını değiştirmek istemediğini söyleyerek, öğretmeninin talebini kabul etmedi. Öğretmen, sözünü dinlemediğini öne sürdüğü öğrencisi Ceyhun E.'yi yaşananlar üzerine rehber öğretmen M.A.'nın yanına gönderdi. Ceyhun E., rehber öğretmen ile görüşmesi sonrası ağlayarak, eve gitti. Ceyhun E., ailesine, rehber öğretmen tarafından başına ve vücudunun çeşitli yerlerine vurularak, dövüldüğünü söyledi. Aile fertleri, çocuklarından yaşananları dinledikten sonra hastaneden darp raporu alıp, gittiği polis merkezinde, rehber öğretmen M.A. hakkında şikayetçi oldu.

'KAFAMA VE VÜCUDUMUN ÇEŞİTLİ YERLERİNE VURDU': Sınıfta yerini değiştirmek istediklerini ve bu teklifi kabul etmediği gerekçesiyle dövüldüğünü öne süren Ceyhun E., "Dersimize giren öğretmenim, benden sınıftaki yerimi değiştirerek, başka sırada kız arkadaşımızın oturduğu yere oturmamı istendi. Ben de gitmek istemediğimi söyledim. O öğretmenimiz beni rehber öğretmenime gönderdi. Rehber öğretmenim kafama ve vücudumun çeşitli yerlerine vurup, beni dövdü" dedi.

'OĞLUNDAN ŞİKAYETİMİZ VAR' DİYE ARAMIŞLAR: Polise gidip, şikayetçi olduklarını belirten anne Pembe E. de "Okuldan aradılar, gelmemi istediler. 'Oğlundan şikayetimiz var' dediler. Biraz zaman geçti; oğlum ağlayarak, eve geldi. 'Beni rehber öğretmenim darbetti' dedi. Baktım, başında şişlik var. Hemen buz tedavisi uyguladık sonra da karakola gidip şikayetçi oldum. Oğlum aynı öğretmenin birkaç gün önce de kendisine vurduğunu söylemişti. Oysa ben 'Öğretmen bir öğrencisine vurmaz' diyerek önemsememiştim" diye konuştu

'ZATEN AMELİYATLIYDI': Bir süre önce oğlunun üzerine garaj kapısı düştüğünü de dile getiren Pembe E., "Benim oğlum zaten ameliyatlı, bir süre önce üzerine garaj kapısı düştü. Ağır yaralı olarak kurtulup, tedavi gördü" diyerek, oğlunun vücudundaki ameliyat izlerini gösterdi.

Baba Ceyhan E. ise "Sonuna kadar şikayetçiyim. Bir öğretmen, öğrencisini asla dövemez" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI: Öte yandan iddialarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldığı ve müfettiş görevlendirileceği belirtildi. Rehber öğretmen M.A.'nın ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.