BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

DHBT sınav giriş belgesi alma sayfası ÖSYM AİS girişi

Diyanet kadrolarına girmek isteyen adayların gireceği DHBT sınavı 9 Aralık pazar günü yapılacak. Peki DHBT sınav giriş belgesi nereden alınır ve nasıl alınır? DHBT sınav giriş belgesi https://ais.osym.gov.tr adresinden TC şifresiyle alınacak. DHBT sınav sonuçları ise 4 Ocak'ta açıklanacak.

Abone ol

DHBT sınavı giriş belgesi alma sayfası ÖSYM tarafından 30 Kasım'da erişime açıldı. Diyanet kadrolarında görev almak isteyen vatandaşların gireceği DHBT sınavı 9 Aralık pazar günü gerçekleşecek. DHBT sınav giriş belgesi ise https://ais.osym.gov.tr adresinden TC numarası ve aday numarası ile sorgulanacak. 

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 30 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00'dan itibari ile T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile görebilmeye başladı.

2018 KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN: ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzda yer alan bilgilere göre; DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018'de başlayıp 17 Ekim 2018'de sona ermişti. Geç başvuru süreci ise 1 Kasım'da tamamlanmıştı.

DHBT SINAVINA KİMLER GİREBİLİR: Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.