BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
DÜNYA

Coronavirüsten sonra çekirge istilası korkusu! Bu görüntü korkuttu

TÜRKİYE şimdi de çekirge istilasının endişesini yaşıyor. Irak ve Kenya'da başlayan çekirge istilaları korkunç boyutlara ulaştı. Çekirge sürülerinin Türkiye'ye doğru yol aldığı söyleniyor. BM çekirge sürülerine karşı uyardı.

Birleşmiş Milletler (BM), göçmen çekirge sürülerindeki artış nedeniyle yaşanacak olası bir insani felakete karşı uyarılarda bulunurken; Afrika'da başlayan çekirge istilasının Türkiye'nin doğu ve güneydoğu sınırında İran ve Irak'a dayandığı iddia ediliyor.

Irak ve Kenya'da ortaya çıkan çekirge istilalarının görüntüleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. 

Geçtiği yeri kurutuyor

Uzmanlar, göçmen çekirge sürülerinin her gün on binlerce insanla aynı miktarda gıda tüketebileceğini ve böylece üretimi, gıda güvenliğini ve milyonlarca canlının hayatını tehlikeye atabileceğini söylüyor.

Haziran'da 400 katına çıkabilir
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Acil Durum ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Daniele Donati, haziran ayına kadar çekirge nüfusunun rahatlıkla 400 katına çıkabileceğini söylüyor.

Kur'andaki Araf Suresi 

Çekirgelerin Türkiye'ye yol aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken herkes, Kur'an-ı Kerim'de yer alan Araf suresini paylaşmaya başladı. Araf Suresi 133 ayet şöyle:
-"Biz de, her biri ayrı ayrı birer mucize olmak üzere başlarına tufan, çekirge, ürün güvesi (haşerât), kurbağalar ve kan gönderdik. (Hiçbirinden ders almadılar.) Büyüklük tasladılar ve suçlu bir kavim oldular."

Sitene Ekle
Etiketler