BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı

Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 3-6 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Abone ol

Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 3-6 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat'ın ana sponsorluğunda bu yıl 11'incisi düzenlenecek fuar, Türkiye ve dünyanın önde gelen çağdaş sanat galerileri ile eserlerini İstanbul'da bir araya getirecek.

Katılımcı galerileri belirleyecek Seçici Kurul'da, Haldun Dostoğlu, Andrea Bellini, Nathalie Mamane Cohen, Nicholas Baker, Gregor Hose ve Marc-Olivier Wahler gibi çağdaş sanat alanında öne çıkan isimler yer alıyor.

Contemporary Istanbul, Türkiye, Kafkaslar, Karadeniz ve Orta Doğu'nun yanı sıra Avrupa, Amerika ve Asya'nın önemli galerilerini, sanatçılarını ve koleksiyonerlerini buluşturacak.

Fuarın ilgi çekmesi beklenen bölümlerinden "CI DESIGN", tasarımcı Susan McMurrain'in direktörlüğünde gerçekleştirilecek.

Sanatçı, tasarımcı ve mimarlar tarafından özel olarak üretilen mobilya, aydınlatma, mücevherat ve fonksiyonel sanat objelerine odaklanan CI DESIGN, İstanbul Tasarım Bienali ve diğer uluslararası tasarım konferanslarının yarattığı sinerjiyle eş zamanlı izleyiciyle buluşacak.

Geçen yıl, 24 ülkeden 102 sanat galerisi ile 790 sanatçının katıldığı fuarı, ilk gününde 86 bin sanatsever ziyaret etmişti.